• Lorem ipsum

Greensweet Stevia producten 101

6 Feb 2018
door Beau Jansen

Met het uitgebreide assortiment aan producten van Greensweet Stevia begrijp ik dat er soms wat onduidelijkheden kunnen ontstaan. Om jullie te helpen zal ik een korte spoedcursus over onze producten geven. Waar kan ik welk product voor gebruiken? Wat zijn de voordelen per product?

Wellicht hebben sommige van jullie ons gezien bij De Nationale Gezondheidsbeurs, het waren topdagen. We hebben veel mensen gesproken en opvallend veel positieve reacties ontvangen. Op zondag 4 februari was Monique van de Vloed aanwezig bij onze stand om haar boek ‘Koekjes van eigen deeg’ te signeren. Het was een groot succes. We vonden het super om vele van jullie eens te ontmoeten. Bedankt allemaal!

Zo, laten we beginnen. Sit back, and relax! Ik wil graag starten met de vloeibare Greensweet Stevia. Deze vloeibare variant wordt vooral gebruikt in vloeibare substanties zoals yoghurt, water, koffie , thee , kwark , smoothies , shakes etc. Maar ook kun je er mee koken en bakken, tot 200 graden Celsius blijft het stabiel. De druppels zijn makkelijk te doseren door de pipet. Een druppel staat gelijk aan een theelepel suiker. Verder zijn alle producten geheel natuurlijk zonder kunstmatige toevoegingen. De smaakjes komen van een natuurlijk aroma van de noot of vrucht zelf, ook is er een naturel variant. De vloeibare Greensweet-Stevia is verkrijgbaar in 20 verschillende smaken. Mijn favoriete variaties zijn:
- 5 druppels Greensweet Stevia chocolade of amandel in een kop warme melk
- 4 druppels framboos of mango Greensweet Stevia op een halve liter water
- 6 druppels aardbei Greensweet Stevia in een verse smoothie naar keuze (recepten op onze website)
- 5 druppels vanille Greensweet Stevia in een kom yoghurt met verse noten en fruit

Er zijn nog vele andere combinaties mogelijk, over smaak valt niet te twisten!

We gaan verder met de Greensweet Stevia Erythritol. Erythritol is een ander product dan stevia. Het is een natuurlijk suiker alcohol gemaakt van onder andere fruit en champignons. Ook dit product bevat geen calorieën koolhydraten en suiker. Het heeft dezelfde structuur als suiker. Erythritol is iets minder zoet dan suiker, 70% om precies te zijn. Je hebt er dus meer van nodig dan suiker. Op de voedingswaarden staan wel koolhydraten opgegeven maar deze kunnen niet opgenomen worden door het lichaam. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar dit feit is te lezen op onze website. Het is dus ook uitermate geschikt voor mensen die diabetes hebben of een koolhydraat-arm dieet volgen. Erythritol is te gebruiken om te koken en bakken maar ook als tafelzoetstof.  De Greensweet Erythritol is te herkennen aan de rode verpakking en bevat 400 gram.

Het volgende product is de Greensweet Sweet. Wederom zijn er geen kunstmatige stoffen te vinden in dit product. Het is geheel natuurlijk en daardoor zonder koolhydraten, calorieën en suiker. Het product bestaat uit stevia en de eerder genoemde Erythritol. De Sweet is net zo zoet als suiker, de verhouding is dus 1 op 1. Je kunt het gebruiken om suikervrij te koken en bakken, maar ook als tafelzoetstof. Het product is te herkennen aan de blauwe verpakking, en bevat 400 gram.

Dan de Greensweet X-tra Sweet. Je raadt het al… zonder kunstmatige toevoegingen, calorieën, koolhydraten en suiker. De Greensweet X-tra Sweet bestaat ook uit Erythritol en stevia. Maar het is vijf keer zoeter dan suiker. Hierdoor is dit product het meest geschikt en voordeligst als je het alleen wil gebruiken voor koken en bakken. Voor 100 gram suiker, heb je dus maar 20 gram Greensweet X-tra nodig! Dit product is helaas te zoet om te gebruiken als tafelzoetstof. De verpakking is te herkennen aan de gele kleur en bevat 400 gram.

Daarnaast hebben we nog de Greensweet Icing. Dit product is een keer zo zoet als suiker. Het wordt vooral gebruikt als gewone poedersuiker, maar je kan er ook glazuurlagen mee maken. Ook bevat het geen kunstmatige toevoegingen en geen suiker, koolhydraten en calorieën. Verder bestaat het product uit Erythritol en Stevia in poedervorm. Het heeft dezelfde structuur als poedersuiker. De verpakking is te herkennen aan de paarse kleur en bevat 400 gram.

De Geleisuiker is ideaal voor jam, sauzen, pudding, vla en dessert. Het product bestaat uit Erythritol, Stevia en Agar Agar als natuurlijk bindmiddel. Van dit product heb je erg weinig nodig. Op 500 gram fruit om jam te maken gaat maar 15 gram Greensweet Stevia Geleisuiker. Uiteraard bevat het geen kunstmatige toevoegingen. De verpakking is roze en bevat 215 gram.

We zijn nog niet klaar.. De Sweet Intense is 150 keer zoeter dan suiker en dit is de meest pure stevia, dus niet gemixt met erythritol. Zoals je kan voorstellen is dit lastig in algemeen gebruik. Maar wel verkrijgbaar bij ons mocht je het zoeken! Verder heeft Greensweet Stevia ook zoetjes, deze lossen alleen op in warme dranken. Deze zijn verkrijgbaar in 200 stuks of 500 stuks in een handige dispenser. 

Als laatste product van de poeders en ‘suikers’ hebben we de Greensweet Brown. Dit is Erythritol vermengd met Stevia en een beetje Melasse. Het laatste zorgt ook voor wat calorieën maar 95% minder dan normale bruine suiker. Het bevat maar 22 calorieën per 100 gram. Je kunt het product gebruiken om te koken en bakken. Vooral in buitenlandse keukens, met als voorbeeld Aziatische of Surinaamse gerechten, wordt (veel te) veel bruine suiker gebruikt. Nu is er een eerlijk en verantwoord alternatief. Maar denk ook aan koekjes, cakes en caramel. De verpakking is groen/blauw en heeft een doorzichtig vlak zodat u de bruine suiker kunt zien. Het bevat 400 gram.

Ik sluit af met onze Greensweet Belgische Chocolade. Deze echte Belgische chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Uiteraard blijft het wel chocolade het is alleen suikervrij. De pure chocolade is ook lactose- en glutenvrij en heeft een cacao percentage van 70,3%. De chocolade is te verkrijgen in melk/puur, naturel of met hele hazelnoten/amandelen. Verantwoord genieten!

Doordat Greensweet Stevia gebruik maakt van de puurste Steviolglycosiden, bevat geen enkel product een bittere of vieze bijsmaak. Het zijn eerlijke en verantwoorde producten. Nogmaals worden de koolhydraten die aangegeven worden op de voedingswaarden NIET opgenomen door het lichaam. Verder zijn er tientallen recepten te vinden op onze website bijpassend bij elk Greensweet Stevia product. Ook kun je een gratis E-book downloaden vol met heerlijke baksels en gerechten. Daarnaast zijn wij ook actief op Facebook met recepten en win acties. VOLG ONS!

Liefs,
Beau

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »