BLOG #4 ERYTHRITOL

BLOG #4 ERYTHRITOL

Informatie en inspiratie over de Erythritol van Greensweet Stevia

Uit ervaring denk ik dat er nog wat verwarring is over het product Erythritol van Greensweet Stevia. Wat is dit product precies, en wat kun je ermee?

Erythritol is een product uit de lijn van Greensweet Stevia om suikervrij te koken en bakken. Eerst even wat praktische informatie. Erythritol is een suiker alcohol dat gemaakt is van fruit maar ook van onder andere champignons. Het is een goede vervanger van suiker, en heeft 80% de zoetheid van suiker. Het is dus iets minder zoet. Het product heeft 0 calorieën. Dit deel was volgens mij nog wel te volgen, maar nu komt het.  In de voedingswaarden zijn koolhydraten te zien. Dit komt doordat de oorsprong van Erythritol wel als koolhydraat wordt beschouwd, maar niet wordt opgenomen door het lichaam als koolhydraat. Het wordt ook niet omgezet in energie en bevat daardoor dus geen calorieën.  

Hopelijk ben ik jullie nog niet kwijt geraakt. Waar het op neer komt is dat de Erythritol dus erg geschikt is voor koken en bakken. Verder is het ook geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken. Bijvoorbeeld over fruit, boontjes, brood, yoghurt etc. Het is uitstekend voor mensen met een koolhydraat arm dieet, diabetici en voor iedereen die het suikergebruik wil beperken.

Hier wat inspiratie en een praktisch voorbeeld van hoe de Erythritol gebruikt kan worden.

Bananenbrood

Voor dit bananenbrood heb je nodig
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
-150 gram amandelmeel
- 50 gram Greensweet Stevia Erythitol
- 2 tl bakpoeder
- 60 gram Greensweet Stevia pure chocolade
- 75 gram gemende noten
- 20 gram kokosrasp
- snufje zout
- cakeblik van 23 cm

Hoe maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bananen in stukjes, doe ze in een grote kom en prak ze fijn tot een papje.
- Doe de eieren erbij en mix het tot een glad beslag.
- Voeg het amandelmeel, bakpoeder, de kokos en het snufje zout toe. Meng dit tot een mooi stevig beslag.
- Hak de noten en chocolade fijn en spatel deze door het beslag.
- Vet je cakeblik goed in met kokosolie en giet het beslag in het blik.
- Doe het in de voorverwarmde oven en bak het in 45 minuten af.
- Even met een prikker in het midden van het bananenbrood prikken om te kijken of het gaar is. Dit is het geval als de prikker droog en schoon uit het brood komt.
- Laat het bananenbrood afkoelen en smullen maar!
* het bananenbrood kan een aantal dagen in de koelkast bewaard worden of in plakjes ingevroren worden.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, is de Erythritol te bestellen op onze webshop. Vergeet niet om het gratis recepten E-Book te downloaden op onze website en volg ons op Facebook!

 

Liefs,
Beau

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »