• Lorem ipsum

Kind Vak Beurs

25 Jan 2018
door Beau Jansen

Vorige week is het team van Greensweet-Stevia aanwezig geweest bij de KindVak beurs in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Hier gaven wij informatie over onze producten aan de bezoekers. Verder was er ook een mogelijkheid om de producten te proeven en te ervaren. Ook konden bezoekers gebruik maken van aantrekkelijke beursaanbiedingen. Tijdens de afgelopen beurs dagen heb ik veel mensen gesproken. Hier kwamen toch nog veel vragen en onduidelijkheden naar boven over onze producten. Graag wil ik de meest voorkomende vragen en opmerkingen bespreken in deze blog, om de informatie ook met jullie te delen.

‘Stevia heeft een bittere nasmaak’ 

Er is veel kwaliteitsverschil in Stevia. In de supermarkt is Stevia verkrijgbaar met maar 3% stevia en de rest maltodextrine. Dat smaakt heel anders en daarnaast is maltodextrine een koolhydraat. Dit komt door de goedkope koolhydraten zoals maltodextrine die vaak toegevoegd zijn aan goedkopere varianten stevia. Deze zijn bijvoorbeeld te koop in de supermarkten. Hier zit vaak maar ongeveer 3% stevia in, de rest zijn goedkope bulkmiddelen. Dit kan erg misleidend zijn. Let dus goed op de kwaliteit stevia. De producten van Greensweet Stevia hebben het hoogst mogelijke percentage steviolglycosiden. Hierdoor zit er geen nare smaak aan de stevia, omdat het een hoge kwaliteit is. En bevat geen maltodextrine.

‘Waar komen de smaakjes dan vandaan?’

De smaakjes komen van een plantaardig natuurlijk aroma van de noot of vrucht zelf. Greensweet stevia is een geheel natuurlijk product ZONDER kunstmatige toevoegingen.

‘Hoeveel druppels moet ik ongeveer gebruiken?’

Dit is natuurlijk geheel persoonlijk en naar eigen voorkeur. Bent u een zoetekauw of niet. Als richtlijn geven wij 3 druppels voor een glas water en 5 druppels voor een flesje water. Verder is het gewoon uitproberen.

‘Hoelang doe je met een flesje?’

Dit is afhankelijk van hoeveel je het gebruikt. Een richtlijn hiervoor, als je het gebruikt in water, is dat je er 100 tot 120 liter water mee kunt zoeten. Als het flesje leeg is, kan het in de glasbak worden gedeponeerd. Beter voor het milieu! En veel minder afval dan kartonnen pakjes of plastic flesjes.


‘Stevia geeft toch een signaal aan de hersenen dat er suiker binnen komt.’

Er is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze stelling, en wel door Dr. Geuns professor aan de universiteit van Leuven. Stevia heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel, en het lichaam maakt dus geen insuline aan. We hebben dit getest met iemand die diabetes type 1 heeft, en zij beaamt dit.  Daarnaast geen Dr. Geuns aan dat Stevia geen Pavlovreactie veroorzaakt. Het artikel hierover staat zeet uitgebreid op onze website.


‘Stevia is slecht voor je.’

Een slechte kwaliteit stevia met kunstmatige toevoegingen is inderdaad net zo slecht als suiker. Echter is Greensweet-Stevia een puur product wat veel mensen helpt. Greensweet-Stevia producten zijn geschikt als suikervervanger voor iedereen, in het speciaal voor mensen die op hun gewicht letten, diabetes hebben, kinderen en iedereen die zich bezig houdt met een gezonde leefstijl. Stevia bevat geen calorieën, koolhydraten en uiteraard geen suiker. Hierdoor vermijdt je overbodige suikerinname.


‘Ik heb diabetes, is dit product dan wel geschikt voor mij?’

Zeker, Greensweet-stevia producten hebben een glycemische index van 0.


Mochten er nog vragen zijn, kun je altijd contact met ons opnemen. We beantwoorden met plezier je vragen. De volgende beurs waar Greensweet aanwezig zal zijn is De Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs, Utrecht. Ik hoop je daar te zien! Ik kan je alvast verklappen… We hebben een MEGA actie op al onze producten!

Liefs,
Beau

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »