• Lorem ipsum

Blog over Greensweet Erythritol

8 Oct 2018
door Manon de Wit van Vegan Flavours

Erythritol

E-ry-thri-tol wat? Wanneer je het een aantal keer in stukken hakt en hardop zegt valt het best mee. Oefening baart kunst. Erythritol is een E-nummer! Oeps, is er nu paniek in de tent? Maak je geen zorgen, soms vallen E-nummers best wel mee. Jezelf een beetje ergens in verdiepen en de grootste schrik is weg.

Wist je dat erythritol ook een natuurlijk zoetmiddel is? Eerlijk gezegd wist ik dit ook niet hoor. Zoek het maar eens op. Sommige voedingsmiddelen bevatten van nature al erythritol. Denk aan fruit, paddenstoelen, wijn, kaas en sojasaus. Erythritol is ook de enige polyol (zoetstof) zonder calorieën. Daarnaast wordt het grotendeels opgenomen in de grote darm en uitgescheiden via de urine. Dat scheelt dus ook weer nare buik klachten! Erythritol is verder goed oplosbaar in water en je kan er gerechten op een natuurlijke manier zoeter mee maken. Ook kan je erythritol gebruiken in bak recepten. Wanneer je erythritol vermengd met kokosolie, cacaoboter of andere vetten kan het gebak wel ‘vettig’ uitzien. Je hebt als het ware een glimmend gebakje of bananenbrood in mijn geval. Merkt je buik weer niets van. Voor mensen die koolhydraat vrij eten is het helemaal een feestje! Erythritol wordt wel als een koolhydraat gezien, maar zo wordt het niet in het lichaam opgenomen. Dus het geeft geen energie af. Erythritol kent vele voordelen in vergelijking met andere zoetstoffen. Wil je meer achtergrond informatie over erythritol, dan kan je verschillende artikelen vinden op internet. Ben je op zoek naar een gezond alternatief voor jouw baksels of gerechten? Greensweet-stevia verkoopt erythritol in een zak van 400 gram voor 8,49 https://www.greensweet-stevia.nl/nl/erythritol-400-g.html

Wanneer je meerdere zakken koopt, wordt de prijs per zak goedkoper. Wil je wel zonder suiker koken en bakken, maar ben je inspiratieloos? Wanneer je een zak erythritol koopt, heb je sowieso al 1 recept cadeau. Op de achterkant staat altijd 1 recept dat je zou kunnen uitproberen. Is het niet helemaal jouw recept? Kijk dan op de site van Greensweet-stevia. Onder het kopje recepten kom je verschillende recepten tegen. Toen ik mijn zak erythritol opende merkte ik dat de structuur iets fijner is dan suiker. Het heeft ook een zoet/frisse smaak. Wees niet bang voor die frisse smaak, tot nu toe niet geproefd in de verschillende baksels die ik met erythritol gemaakt heb.

De appel- en worteltaart die ik gebakken heb met erythritol zijn goedgekeurd. Beide taarten waren binnen 2 dagen op! Onze zoete kauwers dachten dat ik eindelijk weer een taart had gebakken met ‘suiker’. Weten zij veel !

Om mijn vegan taarten zoeter te maken gebruikte ik vaak bananen, dadels of andere producten die hoog ik koolhydraten zitten. Ook miste ik voor sommige baksels de ‘suiker’. Niet persé de zoete smaak, maar wel de structuur om mee te bakken. Dit heb ik nu gevonden in de erythritol. Een taart wat en lekker zoet smaakt en een stuk minder koolhydraten bevat. Voor mij niet meer weg te denken uit de keuken! Heel nieuwsgierig naar jullie bak- en kookkunsten met erythritol!

Zelf ben ik geen diëtiste, voedingsdeskundige, voedingswetenschapper of wat dan ook op het gebied van voeding. Graag deel ik enkel mijn eigen ervaring met erythritol van Greensweet-stevia. Wat ik vooraf nog wel even kwijt wil is, dat de producten van Greensweet-stevia totaal niet te vergelijken zijn met de stevia varianten in de supermarkten! Het heeft niet die vieze en bittere smaak. Hoe ik bij Greensweet-stevia kwam weet ik eigenlijk niet meer. Instagram zal zijn werk wel gedaan hebben J. Uit nieuwsgierig had ik dan toch iets besteld en gebruikt in de keuken. De smaak is zo anders! Wanneer je een beetje gewend bent aan de juiste verhoudingen en op jouw eigen smaak durft te vertrouwen, wil je niet anders meer.

 Manon de Wit

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »