• Lorem ipsum

Gebruik jij altijd Stevia?

27 Mei 2019
door Manon de Wit van Vegan Flavours

Gebruik jij altijd Stevia?

 

‘Gebruik jij altijd Stevia?’ Een vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Niet zo’n gekke vraag natuurlijk. Als je taarten, cakes en andere gerechten post met producten van Greensweet Stevia.

 

Maar ‘nee’, ik gebruik niet altijd Stevia. Ik vertel je ook graag waarom. Snoepjes, koekjes, taart en dus ook suiker was in mijn jeugd geen dagelijkse kost. Het was iets extra’s. Snoepjes en koekjes kregen wij eigenlijk alleen na school. Cake, taart, chips en andere zoetigheden werden alleen op tafel gezet als er een feestje was. Zo ook met frisdrank. Wij dronken destijds water, thee of na school een glaasje diksap.

 

Nu zie ik veel zoetigheden om mij heen. Kinderen die de gehele dag door zoetigheden krijgen. Vaak begint het al in de ochtend met een boterham met hagelslag. Vergeet de bekende yogadranken niet. Dus voor een kind naar school toe gaat, heeft het al een bom aan suikers binnen! Toegevoegde suikers welteverstaan. Nou wil ik niet zeggen, dat onze manier heilig is, maar wij willen onze kinderen wel meegeven, dat het lijf blijer wordt van gezonde dingen, dan fabrieksvoeding. Tuurlijk krijgen onze kinderen een snoepje of koekje na school en in het weekend mogen ze ook echt wel een boterham met hagelslag en als het er twee worden is het ook prima. De basis is goed, voedend en gezond en gaan wij echt niet stressen als het ergens of in de vakantie het anders aan toe gaat.

 

Als jonge kinderen de pure smaken leren proeven, dan kunnen ze een appel als tussendoortje of een rijst cracker met een notenspread echt wel waarderen. Jong geleerd is oud gedaan toch? Dus hierin hebben mijn ouders mij de beste basis meegegeven. Of het nu daar aan ligt weet ik niet, maar persoonlijk ben ik ook helemaal geen zoetekauw. Zo vind ik fruit al vaak zoet genoeg van zichzelf en maak ik het niet af met een extra zoetstof. Ja, ik gebruik dus wel stevia en andere producten van Greensweet Stevia, maar ook als extraatje. Genieten mag, maar wel met mate.

 

Zo heb ik ervaren dat wanneer ik mijn pap maak met teff, dat ik geen zoetstof nodig heb. Teff vind ik al zoet genoeg en dan met wat vers fruit. Wanneer ik pap maak van havermout en ik leng het aan met water, dan mag er van mij wel iets van een zoetstof doorheen. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld Greensweet Brown, vloeibare stevia druppels of Sweet vanille of een andere smaak. Op deze manier breng ik mijn ontbijtje net even naar een hoger level.

 

Staar je dus niet altijd blind op een recept. Ga altijd af op je eigen smaak. Proef tijdens het koken en bakken en voeg toe naar eigen smaak. Dus ik ben zeker blij met de producten van Greensweet Stevia. Blanke cupcakes blijven ook blank met de erythritol of Sweet vanille en dat kunnen anderen hier in huis ook waarderen. Het is een goede vervanger voor de bestaande kristalsuiker en je hebt er weinig van nodig.

 

Welke producten van Greensweet Stevia gebruik jij graag? Waarom kies je voor de producten van Greensweet Stevia en wat maak je er zoal mee?

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »