• Lorem ipsum

Het beste voedingspatroon bestaat niet!

29 Apr 2019
door Manon de Wit van Vegan Flavours

Het beste voedingspatroon bestaat niet!

 

Je kan het met mij eens zijn of niet, maar ik begin erachter te komen dat het beste voedingspatroon niet bestaat. Vaak worden wij verblind door de resultaten van de ander en vergeten dan even hoe ons eigen lijf werkt en reageert.

 

Dicht bij jezelf blijven staan is niet makkelijk en al helemaal niet nu de wereld nog groter geworden is met alle social-media kanalen. Wat is waar en wat niet? Zelf merk ik aan mezelf, dat ik soms word verblind door allerlei berichten en resultaten die andere mensen bereiken door bijvoorbeeld raw eten, vegan keto of anders. Blijf dan maar eens op je eigen benen staan.

 

Ik beken, de laatste tijd was ik behoorlijk in de war. Het vertrouwen in mijn eigen lijf is (nog) niet terug, maar het besef is er al wel weer. Na een detox in de zomer van 2017 is mijn lijf gek gaan doen. Hierdoor stond ik op standje ‘paniek’ en mijn lijf dus ook. Via Instagram ben ik in contact gekomen met verschillende mensen. De een had baat bij heel veel fruit eten, de ander weer in raw-food en iemand anders weer in vegan keto. Alles heb ik uitgeprobeerd. De eerste periode voelde ik mij goed en dacht ik mijn voedingspatroon te hebben gevonden. Er werden boeken aangeschaft en ik dacht weer vertrouwen te krijgen... Na 3 maanden leek alles weer voor niets te zijn geweest. Mijn lijf ging weer protesteren en geestelijk voelde ik mij dood en dood ongelukkig. Het ligt niet aan mijn doorzettingsvermogen of wilskracht. Deze zijn enorm als ik iets wil bereiken. Alleen was ik niet goed bezig voor mijn lijf en mezelf.

 

Uit paniek wil ik dan weer kijken waarom het gaat zoals het gaat, maar ik vergeet hierin mijn eigen verantwoordelijkheid..... Momenteel is mijn lijf in paniek en houdt letterlijk alles vast. Jij of iemand anders kan baat hebben bij een vegan keto dieet, maar dit geldt niet voor mij. Er zijn mensen die het goed doen op shakes, maar dit zou voor mij niets zijn.

 

We lezen dat bepaalde voedingsstoffen slecht zijn, maar ook weer niet voor iedereen! In sommige gevallen kan het stressvoller zijn om het niet te eten en het uit de weg te gaan, dan om het wel te eten. Het is belangrijk om naar mijn eigen lichaam te leren luisteren en naar het moment te kijken. Misschien heeft mijn lijf soms wel iets ongezonds nodig, terwijl het van mij niet mag om veel redenen. Stressvol met voeding omgaan is voor niemand gezond! Nu ga ik dus leren om naar mijn eigen lijf te luisteren.

 

De vele boeken die ik heb zie ik niet als weggegooid. Zij weerspiegelen mijn zoektocht naar de juiste balans. Lief zijn voor mijzelf en mezelf niet gek laten maken door een bepaald voedingspatroon die voor de ANDER wel werkt.... Voor mij werkt weer iets anders en dat ga ik zelf leren ontdekken... Veganistisch eten blijf ik doen, dat voelt goed! Wie herkent zichzelf in mijn verhaal? Hoe ga jij er mee om? Wat doe jij om de juiste balans in voeding te vinden?

 

Bron: Manon van Vegan Flavours

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »