• Lorem ipsum

‘Het was maar 15 kilometer, toch hadden we heimwee naar de stad’

8 Mar 2021
door Jarry Popelier Brabants Dagblad

Wat leuk om geïnterviewd te worden door Jarry Popelier van het  Brabants Dagblad en dan in de Den Bosch - Vught editie !

7 maart 2021 stond dit interview online en in de krant van maandag 8 maart.

Hieronder lees je het hele stuk dat in het Brabants Dagblad werd gepubliceerd.

Susan Jansen is eigenaar van Greensweet Stevia, een bedrijf in suiker vervangende producten.

Het was tijdens een vakantie in Amerika dat Susan Jansen (50) bij toeval stuitte op stevia. ,,Ik had er nog nooit van gehoord, een vrouw in een winkel liet me de karamelvariant ruiken. Ik was gelijk onder de indruk. Als je dat in de koffie druppelt, heb je Starbucks-achtige koffie, maar dan zonder calorieën. Ik ben een echte zoetekauw, dus ik vond het gelijk een interessant product.”

Al bijna tien jaar is ze eigenaar van Greensweet Stevia, een bedrijf dat aan ruim 500 verkooppunten stevia producten levert als druppels voor in de koffie of yoghurt, icing voor op de pannenkoek en een alternatief voor tafelsuiker. ,,De producten liggen al bij winkels in de binnenstad en Helftheuvel, een wens voor de toekomst is om bij de koffiezaken binnen te komen.”

Carnaval

Sinds een half jaar houdt ze kantoor aan huis in de Herven. "Ik had bedrijfsruimte in Kerkdriel, daar hebben we de laatste vijftien jaar ook gewoond. We zochten destijds naar wat meer ruimte en die konden we in Den Bosch niet vinden. We kwamen terecht in Kerkdriel en je denkt: het is maar vijftien kilometer, maar het was echt een andere wereld. Carnaval kun je bijvoorbeeld niet vergelijken, maar de kermis ook niet. Die is daar weer leuker en het hoogtepunt van het jaar. Maar we hadden heimwee. Ik was al vijf dagen in de week in Den Bosch voor boodschappen, mijn vader, vrienden. Onze dochters zijn nu 23 en 18, het was tijd om terug te gaan.”

Geen spijt

En daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. ,,Iedere zaterdag pak ik de fiets naar de markt en eindigen we bij Tijl Uilenspiegel, daar voelen we ons helemaal thuis. En we hebben een prachtige bibliotheek, die heb ik ook gemist. We hebben gewoon een prachtige, historische stad. Ik vind het alleen jammer dat er niet wordt teruggebouwd in de oude stijl. Ik snap dat we woningnood hebben en de hoogte in moeten, maar De Willemspoort is niet mijn smaak.” De Binnendieze wél. ,,Eigenlijk zou iedereen één keer per jaar de rondvaart moeten maken.”

Trots op…

,,Het bourgondische van de Bosschenaar, de Brabantse gezelligheid heeft hier prioriteit. We hebben de keuze uit ontzettend veel restaurantjes en tentjes waar je daarna naartoe kan. Het is het totaalplaatje en dat begint al als je het station komt uitgelopen en de winkels en restaurants tegemoet komt. De stationsweg is al gelijk mooi en gezellig, dat hoor ik ook altijd van klanten buiten de stad.”

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »