• Lorem ipsum

Overnight oats

17 Sep 2020
door Monique van der Vloed
Wellicht dat je ervan hebt gehoord, of het zelf al jaren toepast: OVERNIGHT OATS, ook wel”  haver-na-een-nachtje”. Het zegt precies wat het is: .. haver een nachtje laten staan in vocht waardoor het kan weken en wellen. Dit biedt vele voordelen, vooral in de morgen. Het kan je zomaar veel tijd besparen. Overnight oats wordt dan ook meest geconsumeerd als ontbijt. Wat je moet doen is ontzettend simpel. Je mengt wat havermout met vocht ( water, melk ) en voegt daar eventueel al meteen wat lekkere gezonde toevoegingen aan toe als vers zacht fruit, ceylon kaneel, vanille peul, vloeibare stevia, kokosrasp, noten, zaden en pitten. Dit zet je in de koelkast. De volgende morgen kun je direct je lepel erin zetten en je ontbijtje nuttigen. Sommigen vinden het fijner om na de nacht pas dingen toe te voegen, maar je kunt het dus zo gemakkelijk mogelijk maken als je wenst. Het heeft gigantisch veel voordelen:
 
– het bespaart zeeën van tijd in de morgen. Zeker als je een druk bestaan leidt waar tijd geld kost, kan een overnight-oat-ontbijt een zeer fijne oplossing zijn om toch volwaardig te ontbijten in de morgen.
– het is volwaardig, en met de juiste toevoegingen uitgebalanceerd. Het is voedzaam en niet te vergeten echt heel erg lekker.
– als je de havermout in een grote pot of Jar doet, kun je je ontbijt ook uitstellen en meenemen naar werk / school / onderweg. Vergeet je lepel niet!
– het is goedkoop en budgetvriendelijk
– het levert weinig afwas op
– je kunt vooraf diverse potten maken zodat je dagen vooruit kunt
– geschikt voor het hele gezin.
 
Je hebt bovendien helemaal geen melk nodig om de havermout te wellen, omdat havermout op zichzelf al een erg goede vloeistof afscheidt ( melk ja! ) wat melk toevoegen totaal overbodig maakt. Uiteraard kun je, als je niets tegen koemelk hebt, wel wat biologisch / dynamische melk toevoegen, daarin zitten WEL nuttige voedingsstoffen, maar het is dus niet noodzakelijk. Gebruik gewoon kraanwater. En laat je niet in de zeik nemen door peperdure pakken met veredeld water te kopen. Koop dan liever een anderhalve literpak bar-le-duc ….
 
BASIS RECEPT VOOR OVERNIGHT OATS:
 
Wat heb je nodig: 

Zo maak je deze overnight oats:

Roer de Greensweet vloeibare stevia chocolade en kaneel door de havermout en voeg het water met beetjes tegelijk toe zodat de havermout onder het water staat. Ik vind het lekkerder om mijn fruit er later aan toe te voegen maar je kunt deze ook nu al toevoegen. Zet in de koelkast en consumeer de volgende dag direct.
Als je s’ochtends vroeg echt niets weg krijgt, kun je de overnight-oats ook meenemen naar school / werk / onderweg door deze in een Jar of goed afsluitbare pot te laten wellen. Je kunt de overnight oats dan ook enkele dagen in de koelkast bewaren.
 
 
 
Bron/foto: Monique van der Vloed
 
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »