• Lorem ipsum

Greensweet Syrup Gold

20 Sep 2018
door Manon de Wit

Greensweet Syrup Gold

‘Hooggeëerd publiek, ik ben blij dat ik hem aan u mag voorstellen.’ ‘Onze Greensweet Syrup Gold...’. ‘Hij is gold, zoet van smaak, lager in calorieën dan zijn mede landgenoten en je kan er alle kanten mee op.

’Mag ik hem aan u voorstellen.....’ Tromgeroffel...  ‘Dames en heren hier is hij dan, Greensweet Syrup gold.....’

Onlangs werd ik door het team van greensweet-stevia benaderd of ik geïnteresseerd was in hun Syrup Gold. Een product dat te vergelijken is met honing of een andere zoete siroop, maar dan gezonder.

Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe producten (waar ik achter kan staan hoor) en zo kreeg ik eind augustus een pakketje opgestuurd met Greensweet Syrup Gold erin. Ik maakte de doos open en Syrup Gold lag te shinen in de doos. Syrup wat? Heel moeilijk is het niet, Syrup Gold. Een goudgele siroop in een knijpflesje. Het is te vergelijken met agavesiroop, ahornsiroop, rijststroop en meer van deze zoete siropen. Het bevat alleen heel wat minder calorieën dan de meeste siropen. Bingo! Wie wil dit nu niet?

Hoe het komt dat deze dan minder calorieën bevat?

Dit goudgele goedje is gemaakt van een plantaardige vezel, namelijk isomalto oligosaccharide. Nee, er komt geen konijn uit het flesje als je erin knijpt. De vezels zijn plantaardige bestanddelen en vallen officieel onder de koolhydraten. Moet je vezels daarom vermijden als je een koolhydraatarm dieet volgt? Absoluut niet! Deze vezels zijn namelijk ontzettend goed voor je lichaam.

Ze worden anders verwerkt door je lichaam dan normale koolhydraten. Normale koolhydraten worden door je lichaam opgenomen, verteerd en komen als glucose in je bloed terecht. Deze vezels daarentegen worden niet omgezet als glucose, maar blijven behouden. Ze worden dus niet (of gedeeltelijk) verteerd.De Syrup is helaas niet Glutenvrij. Gerstmout extract ontstaat door gerst- of tarwekorrels te laten kiemen en drogen. Een deel van de gluten uit de korrel wordt tijdens dit proces afgebroken. Door onvolledige afbraak kan het gerstmout extract nog gluten bevatten.De Greensweet Syrup Gold bevat maar liefst 70 g (per 100 g) voedingsvezels, een prima keus ..die Gold.  

Facts: Gezonder alternatief voor honing en (agave)siroop. Heerlijk over pannenkoeken, desserts, ijs en zelfgemaakte repen.

Bevat: Isomalto-oligosacchariden wat bekend staat als prebiotische vezel. Het eten van prebiotische vezels stimuleert gunstige bacteriën die het lichaam ondersteunen.

Net zo zoet als suiker.

Volle zoete smaak.

Natuurlijk product.

Niet glutenvrij. 

Wel vegan en vegetarisch.

De vezels die in deze gold zitten, zijn hartstikke goed voor je lichaam. Zelfs wanneer je koolhydraat vrij eet.

Hoe dit kan?

Deze vezels worden anders verwerkt in je lichaam dan alle andere koolhydraten. Hoe koolhydraten worden verwerkt in je lichaam, dat mag je lekker zelf opzoeken. Syrup gold wordt niet omgezet in glucose, maar blijft behouden. Ze worden dus niet of gedeeltelijk verteerd. Is syrup gold dan ook mister perfect? Nobody’s perfect. Helaas kunnen mensen met een glutenallergie deze syrup gold niet gebruiken. Het is wel net zo zoet als suiker, vegetarisch/vegan, natuurlijk product, volle zoete smaak en je kan het eindeloos gebruiken! Bovenstaand stukje heb ik mede kunnen maken met de tekst die op de site staat van www.greensweet-stevia.nl, dus mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan verwijs ik jullie graag door naar hun site. Mijn flesje is al voor de helft leeg J.... Wat ik zoal gemaakt heb? Syrup gold heb ik gebruikt bij:

http://www.veganflavours.nl/koolhydraatvrije-granola-gezoet-met-golden-syrup/

http://www.veganflavours.nl/chiapudding-met-rode-bessen/

Kokos matcha repen, pompoencake met cashewfrosting (deze komen binnenkort online).

Hou ook de site van greensweet stevia in de gaten! Volg ze via Instagram en Facebook, dan zie je de recepten vanzelf verschijnen. Syrup gold is trouwens ook goedgekeurd door een zeer streng panel hier in huis. Drie kids en zij nemen geen blad voor hun mond. Kidsproof dus! Gooi die zoete pannenkoeken stropen maar de deur uit, want er is nu een beter alternatief. Wist je trouwens dat je greensweet stevia ook in ‘echte’ winkels kunt kopen? Bij Holland & Barrett en bij de Gezondsheids winkels heb ik ze al zien staan. Dus wie weet kan je Greensweet syrup gold binnenkort ook bij jou in de buurt bewonderen, aanraken en aanschaffen! Kan je niet wachten? Ga dan naar https://www.greensweet-stevia.nl/nl/greensweet-syrup-gold-77569139.html en bestel het online.

Voor 10,95 euro heb je 450 gram Greensweet Syrup Gold.

 

Ik ben benieuwd wat jullie er zoal mee gaan maken! 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »