• Lorem ipsum

Verantwoord snoepen met Greensweet Stevia

23 Oct 2017
door Sophie Becking
Blog Geschreven door Sophie Becking www.vmt.nl

Greensweet-stevia, producent van producten die kunnen dienen als suikervervanger, heeft een aantal nieuwe zoetmakers op de markt gebracht. Het bedrijf speelt daarmee met name in op de komende feestdagen.


Belgische chocoladeletters met stevia zijn een voorbeeld van de producten die Greensweet-stevia maakt. In de letters is als zoetmaker alleen zuivere stevia (stevioglycosiden) verwerkt. Er is geen suiker toegevoegd. Hierdoor bevatten de stevia-letters minder calorieën dan letters met suiker. De letters zijn verkrijgbaar in puur en melkchocolade.

Gezondheidseffecten

Stevia bevat geen calorieën in tegenstelling tot gewone suiker. Ook geven de makers aan dat de zoetstof geen effect heeft op de bloedsuikerspiegel of tandbederf. Hierdoor zou het product ook geschikt zijn voor diabetici en kinderen.

Water met smaak

Daarnaast speelt Greensweet-stevia in op frisdrankconsumptie. Veel mensen krijgen via het drinken van frisdrank ongemerkt veel calorieën binnen en daarbij zou frisdrank ook schadelijk zijn voor het gebit. Daarom heeft het bedrijf stevia-druppels ontwikkeld die door het water kunnen worden gemengd. Hierdoor ontstaat water met een smaakje en krijgen mensen geen lege calorieën binnen.  

Andere producten

Ook heeft het bedrijf een suikervrije poeder- en strooisuiker ontwikkeld. Het zijn calorie loze suikervervangers, gemaakt van zuivere stevioglycosiden, aangevuld met de zoetstof erythritol. De poeder- en strooisuiker kunnen volgens het bedrijf gebruikt worden voor bijvoorbeeld oliebollen of appelbeignets, maar ook pannenkoeken, gebak, cake en koekjes kunnen ermee verrijkt worden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »