• Lorem ipsum

Welkom Sweet Vanille, Caramel, Kaneel en Chocolade

26 Nov 2018
door Manon de Wit

Welkom Sweet Vanille, Caramel, Kaneel en Chocolade

Het is jou misschien niet ontgaan, maar Greensweet stevia heeft een nieuw product in het assortiment. Inderdaad 1 product met 4 verschillende smaken. Namelijk Sweet Vanille, Sweet Kaneel, Sweet Caramel en Sweet Chocolade.

Deze suikers zijn gemaakt van Erythritol, Stevia en een natuurlijke aroma. Je koopt een zak van 400 gram en wanneer je niet elke week 1 of 2 taarten bakt, kan je er best een tijdje mee doen. Kiep niet gelijk de zak uit in jouw beslagkom, want het is twee keer zoeter dan normale suiker!

Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek met Susan, liet zij mij de Sweet kaneel proeven. Toen wist ik nog niet wat het was. De zak was gewoon nog wit en Susan liet mij even ervaren, genieten en nadenken. Kermis muziek, suikerspinnen, mensen die genieten en mijn favoriet uit die tijd….. de kaneelstokken. Vol verlangen sta ik voor die enorme snoepkraam met allemaal gekleurde zuurstokken. Rode-, roze-, disco- en natuurlijk de kaneelstokken. Uit mijn portemonnee haal ik mijn laatste centjes en ik betaal de mevrouw die achter de kraam staat. De mevrouw strekt haar arm uit en overhandigt mij de kaneelstok. Ik open de verpakkingen wanneer ik de kaneelstok in mijn mond stop sluit ik mijn ogen. Mmmm…. 

Die geur, die smaak en dat gevoel kwam even terug bij het proeven van de Sweet Kaneel. Wat een smaaksensatie. Op dat moment was het product nog niet af, maar nu dus wel! Ze zijn alle vier verkrijgbaar in de online shop van Greensweet Stevia. Na ontvangst van deze 4 smaken ben ik gelijk aan de slag gegaan.

Sinds ik veganistisch eet, mis ik namelijk heel erg de vanille cake. Bakken met Greensweet Brown of een andere donkere suiker heeft mij nog niet die vanille cake gebracht die ik graag zou willen. Sinds ik Greensweet stevia in mijn armen heb gesloten, heb ik al wel een vanille cake gemaakt met de Erythritol, maar hoe fijn is het om een ‘suiker’ te hebben die al naar vanille smaakt? Mijn vanille cake was binnen 1 dag op! Oeps… Nee, niet geheel door mijzelf. De kinderen waren lyrisch over de taart. Maak het af met een vegan frosting en je maakt je omgeving erg blij.

Ook heb ik inmiddels wat geëxperimenteerd met de smaken Caramel, Chocolade en Kaneel. Inmiddels weet ik wel dat je het niet altijd hoeft te gebruiken bij het bakken. Wat dacht je van Sweet kaneel over de spruitjes? Probeer jezelf uit te dagen en probeer gewoon iets uit. Geloof mij, hier gaat ook niet alles in 1x goed.

Soms heb ik wel 2 taarten in de prullenbak liggen en de 3e lukt dan wel. Op de zak staat sowieso 1 recept en als je op zoek bent naar iets anders, dan verwijs ik je graag door naar de website van Greensweet Stevia. Zij maken gebruik van een recepten index waar je veel inspiratie op kan doen. Ik ben nieuwsgierig wat jullie er allemaal mee gaan bakken en/of koken.

Wat dacht je van dit basis recept voor een vegan vanille cake?

Wat heb je nodig:

  • 100 gram plantaardige margarine (kokos)olie kan ook,
  • 75 gram Greensweet Sweet Vanille,
  • 200 gram speltbloem,
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder,
  • 200 ml amandelmelk,
  • 3/4 theelepel bak soda 
  • 1 eetl appelazijn

De rest van het recept vind je hier

vanille taart.jpg

 

Bron/foto's: Manon de Wit

Reacties
Diny
27 Nov 2018
Wat een leuk stukje heb je geschreven
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »