• Lorem ipsum

GREENSWEET STEVIA GELEISUIKER [Recensie]

23 Oct 2017
door Wij Testen Het

Recentie Greensweet-Stevia


Producten met stevia zie je steeds vaker en ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar de Greensweet Stevia Geleisuiker. Wanneer ik de verpakking bekijk valt mij op dat je voor een pot pruimenjam (met 550 gram verse pruimen) maar 15 gram Greensweet Stevia Geleisuiker nodig hebt. De zoetheid van deze geleisuiker is dan ook groot: maar liefst zes keer zoeter dan suiker.

Greensweet Stevia Geleisuiker

Ik besluit even de proef op de som te nemen en een beetje van de Greensweet Stevia Geleisuiker op mijn vinger te doen en zo puur te proeven. In eerste instantie denk ik dat het nog wel meevalt, maar dan merk je inderdaad dat het erg zoet is! In dit geval is het niet alleen een zoetstof, maar ook een bindmiddel. Er zit namelijk ook agar agar in verwerkt. Je hoeft bij het maken van bijvoorbeeld jam of sauzen dus geen gelatine te gebruiken. Omat ik geen pruimenjam wil maken, raadpleeg ik eerst even de website en dat blijkt een goed idee te zijn!

Hoe te gebruiken

Ik wilde de website raadplegen om te kijken naar andere toepassingen of recepten. Omdat dit geen gewone suiker is, wild eik toch graag weten hoeveel ik als richtlijn aan moest houden in andere recepten dan de pruimenjam die op de verpakking staat aangegeven. Hier lees ik dat je bijvoorbeeld sommige fruitsoorten – zoals kiwi en ananas – beter kunt vermijden. Het resultaat van bijvoorbeeld je jam is ook een beetje afhankelijk van hoeveel pectine het fruit bevat dat je gebruikt. Citroenzuur kun je bij deze geleisuiker beter ook vermijden. Sauzen, vla en pudding kun je er ook goed mee maken, dus ik besluit daar een poging mee te wagen.

In de keuken is het vaak een beetje experimenteren met de juiste hoeveelheden. Ook hier is dat het geval. Bij het maken van mijn custardvla ontdek ik dat ik de volgende keer net ietsje meer geleisuiker kan gebruiken. Maar qua zoetheid en binding is het een prima vervanging van de reguliere suiker. De fijne structuur van deze geleisuiker zorgt dat het snel en goed oplost in de vloeistof die je gebruikt.

Ter info nog wat extra informatie van de verpakking:
De koolhydraten in Greensweet Stevia Gelei suker kunnen niet opgenomen worden door het lichaam. Daardoor is het uitermate geschikt voor diabetes patiënten en mensen met een koolhydraatarm dieet.

Greensweet Stevia Geleisuiker

Lees de originele blog hier

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »