• Lorem ipsum

Greensweet Sweet Intense, intens zoet zonder calorieën

15 Mar 2019
door Patricia, gastblogger voor thuisleven.nl

Sweet Intens stevia, intens zoet zonder calorieën

Als diabeet ben ik voortdurend op zoek naar voedingsmiddelen die beter zijn voor mijn gezondheid. Ook omdat ik al van een glas water lijk aan te komen en ik toch van zoet hou. Producten met Stevia staan daarom hoog op mijn favoriete vervanger van suiker. Door de toch vaak rare, zurige bijsmaak, kun je suiker niet volledig vervangen door Stevia, hooguit de helft. Dat wil zeggen, totdat ik de producten van Greensweet-stevia ontdekte.

                               
                                             Greensweet Sweet Intens 150 keer zo zoet als suiker

Greensweet-stevia

De eigenaresse van de site Greensweet-stevia kwam, tijdens een vakantie in Amerika, vloeibare Stevia tegen. Na een gesprek met de verkoopster werd ze enthousiast over alle voordelen en eenmaal thuis deed ze verder onderzoek naar Stevia. Ze vond een betrouwbare leverancier, voor de zuiverste Stevia. Ze verkocht haar producten eerst aan winkels en afslankstudio’s in de buurt. Nu, een paar jaar later, worden de Greensweet producten in ruim 500 winkels in Nederland en België verkocht. Het assortiment inmiddels uitgebreid van vloeibare Stevia en tafelzoetjes tot geleisuiker, stroop, kristal suikers en poeders en zelfs Belgische chocolade. Van die chocolade heeft mijn collega de lekkerste chocolade truffels gemaakt. 

Klik hier voor het recept

Ik heb van Greensweet verschillende producten ontvangen om te testen en reviewen. Een daarvan is Sweet Intens.

Greensweet Sweet Intense

Sweet Intense is een poeder van Greensweet, op basis van Stevia (Steviolglycosiden). Het poeder in een potje van 50 gram en komt qua zoetkracht overeen met 5 tot 7,5 kilo!! suiker. Je leest het goed; dit poeder is ongeveer 150 keer zo zoet als suiker.  In het potje zit een maatlepeltje. Een afgestreken maatschepje (1 gram) vervangt ongeveer 150 gram suiker.

Wat ik vind van Sweet Intense van Greensweet

Het potje wordt, naast een deksel, ook afgesloten met een soort dop. Dat vind ik niet zo handig. Toen ik de dop er afhaalde ‘sneeuwde’ het Stevia Sweet Intens. Het zat echt overal. Mijn trui en haar waren daarna lekker zoet overigens ;). Dat vind ik wel een verbeterpuntje, want het is wel zonde van de verspilde Stevia. Ik heb de Sweet Intens gebruikt in mijn koffie, een heel klein beetje (een mespuntje). De smaak is niet hetzelfde als gewone suiker of andere suikervervangers, logisch natuurlijk, maar er is gelukkig geen nare/zure bijsmaak. Sweet Intens is gewoon lekker zoet en is ook prima te gebruiken in recepten als vervanger van suiker. Op Greensweet-stevia.nl staan een groot aantal recepten, handig per Greensweet product gesorteerd. Het recept van Cheesecake in a Jar ga ik zeker snel proberen.

Let jij op je suiker inname?

 

Bron/foto's: Patricia Thuisleven.com

 
Reacties
Susan Jansen
6 Jul 2020
Dit product zit in een potje en is in poedervorm. Maar bij openen zal dit niet verstuiven.
Susan Jansen
1 Jul 2020
Goedemorgen, waarmee kan u helpen? U wilt iets weten over de sweet intens?<br />
Mvrgr,<br />
Susan Jansen
Clementine van den Berg
27 Jun 2020
Goedendag,<br />
<br />
Mijn vraag gaat over de greensweet sweet intense 50gram.
Susan Jansen
26 Jun 2020
Goedemiddag, over welk product stelt u deze vraag? <br />
<br />
gr. Susan Jansen
Clementine van den Berg
24 Jun 2020
Klopt het dat je de stevia niet open kan maken zonder dat er veel stevia uitstuift?
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »