• Lorem ipsum

Foto-02-05-19-14-53-52-900x600.jpg

 

Wat heb je nodig:

Mengkom

5 muffinvormpjes OF ronde broodjes bakvorm van Lékué

Spatel 

Voor het beslag van 6 broodjes:

  • 20 g kokosolie –gesmolten
  • 4 eieren 
  • 100 g lactosevrije yoghurt
  • 300 g notenpasta of pindakaas
  • 1 el Greensweet Sweet Vanille
  • 10 g bakpoeder
  • Snufje zeezout 
  • 40 g chocolade (zo puur mogelijk, zonder geraffineerde suikers) of ga voor mokkaboontjes
  • Optioneel: 1 el sesamzaad 

Zo maak je deze heerlijke broodjes:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de broodvormpjes of muffinvormpjes in met wat kokosolie. 
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een mengkom en klop de ingrediënten los met een mixer of met een spatel tot een stevig beslag. 
  3. Proef even of jouw beslag op smaak is. Voeg eventueel een vleugje speculaaskruiden toe of wat extra zoetmiddel. 
  4. Hak de chocolade grof of wanneer je mokka boontjes gebruikt, voeg deze dan toe aan het beslag. 
  5. Strooi eventueel wat sesamzaad over de broodjes heen voor wat extra pit!
  6. Verdeel het beslag over de vormpjes en schuif deze rakkers de oven in voor zo’n 25 minuten. 
  7. Laat de chocolade broodjes afkoelen buiten de oven en geniet! 

 

Bron/foto: Marike van Oh my pie