• Lorem ipsum

Foto-27-07-19-15-19-10.jpg

Springvorm 18 cm

Voor de bodem: 

  • 30 g kokosolie
  • 50 g (glutenvrije) havermout
  • 50 g amandelmeel of tijgernotenmeel
  • 5 Medjoul dadels*
  • 1 tl Ceylon kaneel
  • Snufje zeezout

Voor de vulling: 

  • 500 g Griekse yoghurt of kokosyoghurt
  • 1 ei**
  • 1 el  tapioca meel of maïzena
  • 30 g Greensweet syrup gold 
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 citroen

Voor de coulis: 

*Liever geen dadels of ga je voor koolhydraatarm? Vervang de dadels door 30 gram Greensweet syrup gold. Kijk of het deeg plakkerig genoeg is, voeg zo nodig nog een scheutje water toe.

**Eivrij of vegan? Vervang het ei door een extra eetlepel tapioca meel of maïzena toe te voegen. 

Zo maak je deze heerlijke taart:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje. Ontpit alvast de zachte dadels.
  3. Maak de zachte dadels samen met de kokosolie en de ingrediënten voor de bodem fijn met een keukenmachine. Uiteindelijk zal er een egaal deeg ontstaan. Het klopt dat het deeg plakt, dat is goed.
  4. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en duw dit aan met de bolle kant van een natte lepel zodat er een egale bodem zal ontstaan.
  5. Bak de bodem zo’n 10 a 13 minuten goudbruin in de oven, laat de bodem afkoelen buiten de oven.
  6. Ga verder met de vulling. Mix de ingrediënten voor de vulling behalve de citroen door elkaar tot een egaal beslag. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Rasp de halve citroen en voeg de rasp en het sap toe. Proef even en voeg naar smaak nog wat syrup gold toe. Schenk het beslag in de vorm.
  7. Zet een ovenbestendig schaaltje op de bodem van de oven en vul deze met water. Hierdoor zal de cheesecake minder snel scheuren tijdens het bakproces.
  8. Schuif de cheesecake voor minimaal een uur in de oven. Is deze na een uur nog niet stevig genoeg? Laat hem dan gewoon net zo lang in de oven staan totdat hij stevig genoeg is. Let op, de cheesecake hardt nog uit in de koelkast.
  9. Nu komt het moeilijkste gedeelte.. Wachten! Zet de cheesecake minimaal een dag of een nacht in de koelkast. 
  10. Was en ontpit ondertussen de pruimen. Kook de pruimenstukken in een pannetje met een paar eetlepels water. Voeg de Greensweet gelei kristal toe en laat de pruimen zo’n 5 minuten pruttelen. Haal het pannetje van het vuur en prak de pruimen een klein beetje zodat ze meer een samenhangend geheel vormen. 
  11. Laat de coulis afkoelen en schenk deze over de cheesecake heen zodra deze stevig genoeg is. Snijd de cheesecake aan en geniet!

Bewaartip! Je kan de taart 3  dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Tevens kun je de taart per punt invriezen zodat je op elk gewenst moment kan genieten van een voedzaam én lekker ontbijt!

 

Bron/foto: Marike van Oh My Pie