• Lorem ipsum

chocopeunutdonuts.jpg

 

Wat heb je nodig:

2 rijpe bananen (fijn geprakt),

sap van een ½ citroen,

100 gram pure chocolade (grof gehakt),

90 ml kokosolie,

75 ml Greensweet Syrup Gold,

175 ml plantaardige melk,

1 theelepel appelazijn,

6-8 druppels Greensweet vloeibare stevia vanille,

75 gram Greensweet Brown,

225 gram speltmeel,

15 gram wijnsteenbakpoeder,

snuf Himalaya zout,

1 theelepel kaneel,

2 el pindakaas

50 gram raw cacao.

 

Zo maak je deze donuts:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de cupcake houdertjes klaar of vet de donut vorm in en bestuif deze met wat meel.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten (m.u.v. de raw cacao) in een kom en roer goed door elkaar.

Stap 3

Alle natte ingrediënten doe je samen in een aparte kom. Goed met elkaar mengen.

Stap 4

Voeg het natte mengsel toe aan het meel en schep voorzichtig, maar snel door elkaar.

Stap 5

Schenk de helft van het beslag over in een schone kom en voeg de raw cacao toe in een van de kommen. Goed roeren.

Stap 6

Vul de donut vormen of cupcake houders met het beslag. Je kan om en om werken. Vanille / chocolade of vul de helft met vanille en daarna met de chocolade.

Stap 7

Zet het voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Stap 8

Bewaar de donuts / cupcake in een trommel die goed dicht kan. Invriezen kan ook.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours