• Lorem ipsum

Watermark_1560798092434.jpg

Dit heb je nodig voor 9 reepjes:

  • 50 gram soja crispies cacao van KoRo
  • 3 el pure pindakaas van 100% pinda’s, ik gebruikte de pindamousse van KoRo
  • 2 el kokosolie
  • 2 el Greensweet Syrup Gold
  • Optioneel: 1 tl Ceylon kaneel
  • 120 gram pure chocolade (85%), ik gebruikte de suikervrije chocolade van Greensweet Stevia

Zo maak je de crispie choco reepjes:

Doe de soja crispies in een kom en smelt in een pannetje de kokosolie met de pindakaas en greensweet syrup gold. Meng tot een egaal mengsel en voeg eventueel de kaneel toe.

Schenk dit rustig door de soja crispies heen en meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over een siliconen (muffin) vorm, vul de vormpjes voor drie kwart en druk goed aan met een lepel. Zet de vorm in de koelkast en laat tenminste 4 uur opstijven.

Smelt de chocolade au bain marie. Haal de reepjes uit hun vorm en dook de onderkant in de chocolade. Leg ze op een bord of snijplankje met een stuk bakpapier erop. Drizzle er vervolgens nog wat chocolade overheen en zet ze terug in de koelkast. Laat ze tenminste 2 uur in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Bewaar de choco crispie reepjes in de koelkast of vriezer. Eet ze meteen vanuit de koelkast want zodra ze warmer worden vallen ze uit elkaar. Maar geloof me, daar zul je geen moeite mee hebben! 

 

Bron/foto: Manon van Healthy foodie manon