• Lorem ipsum

keto-granola.jpg

 

Per portie van 50 gram keto granola is de voedingswaarde:

  • 21,9 gram vetten
  • 9,2 gram eiwit
  • 4,2 gram koolhydraten
  • 247 kcal 

Wat heb je nodig:

  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 50 gram sesamzaad
  • 200 gram noten naar keuze (je ziet hier amandel en walnoten)
  • 25 gram chia zaad
  • 100 gram gebroken blond lijnzaad (zelf even malen)
  • 90 gram Greensweet Syrup Gold
  • Sap van een halve citroen
  • 1 of 2 volle theelepels kaneel (kies naar je smaak)
  • 1/2 theelepel zeezout 

Zo maak je deze keto granola:

Laat je oven op 180 graden voorverwarmen.Meng alles in een mengkom. Zelf het lijnzaad even in een hakmachine gooien geeft je de meeste voedingsstoffen. Koop je deze al gebroken in de supermarkt dan zit er eigenlijk geen voedingswaarde meer in.

Meng alles met een spatel even goed door zodat de Greensweet syrup gold zich goed verspreid. Dat is de lijm die je straks de chunky brokken gaat geven en een licht zoete smaak geeft.

Stort het plakkerige mengsel op een bakplaat met bakpapier. Spreid het een beetje uit.

Bak de keto granola in 15 minuten gaar. Tussentijds omscheppen hoeft niet per se.

Ik laat de granola op de bakplaat afkoelen en schep daarna rustig om. Dan krijg je grote brokken. Zijn te ze groot dan kun je ze nog even verder breken.

Daarna gaat de afgekoelde chunky keto granola in een grote glazen weckpot (Ikea) de voorraadkast in.

Enjoy!

 

Bron/foto's: Manon van Waymadi.nl