• Lorem ipsum

sate.jpg

 

Wat heb je nodig(gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs, voor 4-6 personen): 

1 kilo rundergehakt
2 eieren (losgeklopt)
100 gram panko
1 ui (heel klein gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels ketjap medja (manis kan ook)
1 eetlepel kerrie masala poeder
1 dessertlepel djinten (komijnpoeder)
1 dessertlepel paprikapoeder 
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal oelek
2 kleine maggi blokjes (verkruimeld)
zwarte peper en zout
bloem

Benodigdheden voor de saus:

2 uien (klein gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
5 eetlepels Surinaamse pindakaas 
3 eetlepels ketjap medja (manis kan ook)
1 eetlepel Greensweet brown 
1 eetlepel Greensweet syrup gold
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels balsamico azijn
2 klein maggi blokjes (verkruimeld)

Zo maak je deze balletjes:

Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en doe in de slowcooker.

Meng alle ingrediënten voor het gehakt met het gehakt en draai er balletjes van (ongeveer zo groot als een pingpongbal).

Bestrooi de balletjes met bloem en doe ze voorzichtig in de slowcooker (ik stapel ze gewoon voorzichtig op als het niet op de bodem past).

Zet de slowcooker 4 uur op low. Schep op de helft van de tijd alles heel voorzichtig om.
Eet smakelijk!

 

Bron/foto: Sandra Kemna