• Lorem ipsum

Toepassingen

Greensweet-stevia kan gebruikt worden als een vervanger van suiker en kunstmatige zoetstoffen in onder andere koolzuurhoudende dranken, shake en smoothies, desserts, jam, gebak en koekjes, koffie en thee, melk en water!

Greensweet vloeibare stevia

Voeg enkele druppels vloeibare Greensweet-stevia aardbei, framboos, druif of citroen toe aan uw glas water en geniet van heerlijke limonade! Zonder suiker, calorieën, problemen met uw bloedsuikerspiegel of tandbederf. Of maak heerlijke calorievrije chocomel door enkele druppels Greensweet vloeibare stevia chocolade aan melk toe te voegen. Verantwoord genieten!

De ene smaak vloeibare stevia is geschikter voor bakken dan de ander

Greensweet-stevia verkoopt zo’n 18 verschillende smaken in druppelvorm. Deze zijn gemaakt met pure extracten, en hebben daarom zo ieder hun eigen specifieke smaaknoten maar ook hun kracht in smaak., De fruitsmaken hebben bijvoorbeeld veel minder zoet kracht als karamel, of vanille en chocolade. De meeste fruitsmaken zijn dan ook iets minder geschikt om mee te bakken. Dat wil zeggen: de fruitsmaken komen niet erg goed uit de veren. Wel worden baksels meer dan voldoende gezoet. Smaken die uitermate geschikt zijn om mee te bakken zijn:
 
– Chocolade
– karamel
– vanille
– kokos
– perzik
– mango
– blauwe bes
– pinda
 
Deze geven wel goed de betreffende smaken weer in een baksel. De andere smaken zijn dus ook uitstekend om mee te bakken, maar zijn qua smaak wat vlakker.
 
Als iemand mij vraagt hoe de verhoudingen liggen, zeg ik altijd om “ op smaak” te zoeten. Wat bedoel ik hiermee? Wel, om te beginnen is ieders zoete smaak behoeften anders. Om je eigen dosering te ontdekken kun je het beste alles op smaak zoeten. Weet je eenmaal tot hoever jij zoet lekker vind, kun je dit voortaan in alles doorvoeren. Je leert als ware de zoet kracht kennen van je producten. Begin eerst met enkele druppels en kijk hoe je de smaak vind. Dan kun je altijd nog druppels erbij voegen als je het zoeter zou willen hebben.
 
Klik hier voor recepten met Greensweet vloeibare stevia.
 
Nieuwsgierig hoe je Greensweet Stevia nog meer kunt toepassen?

Je kunt Greensweet Stevia ook eenvoudig in talloze ontbijt gerechten, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en hapjes en tussendoortjes verwerken. Bekijk onze lekkere recepten om inspiratie op te doen.

Greensweet Stevia heeft een ruim assortiment Kristallen en poeders om te koken en bakken. Als onze “suikers” zijn GMO vrij en van de hoogste kwaliteit en blijven stabiel tot 200 graden.

Maar houd de oven temperatuur het liefst tussen de 160 en 185 graden voor de optimale smaak !

 

Greensweet Sweet

Een kristal van Steviolglycoside en Erythritol die net zo zoet is als suiker. Greensweet Sweet is een variant wat gewone suiker 1:1 vervangt. Een schep stevia sweet( circa 15 gram) vervangt dus ook een schep gewone suiker.

Te gebruiken om te koken en bakken.

Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet.

 

Greensweet Extra Sweet

Een kristal van Steviolglycoside en Erythritol die 5 á 6 maal zo zoet is als suiker .

Dus voor elke 100 gram suiker gebruik je 20 gram Greensweet Extra Sweet.

Te gebruiken om te koken en bakken.

Klik hier voor recepten met Greensweet Extra Sweet.

 

Greensweet Sweet Intens

Een poeder van zuivere Steviolglycoside (100% Stevia met >80% puurheid) zonder enige toevoegingen, deze is maar liefst 150 maal zoeter dan suiker. Dus voor elke 150 gram suiker gebruik je 1 gram Sweet Intens. Te gebruiken om te koken en bakken.

Klik hiervoor recepten met Greensweet Sweet Intens.

 

Greensweet Erythritol

Eén van de meest verkochte producten van Greensweet-stevia !

Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol wat gemaakt wordt van mais. 

Erythritol is geen stevia, laat ik dat eerst verduidelijken. Dit geeft dan ook een andere smaak en korrel. Het komt qua smaak en textuur het meest bij gewone suiker en is daarom geliefd bij kinderen. Erythritol is echter zo’n 75% minder zoet t.o.v gewone suiker, en dus heb je iets meer nodig om iets op de juiste smaak te verkrijgen.
Een eetlepel erythritol vervangt een kwart eetlepel gewone suiker en kan gemakkelijk als suiker in de keuken gebruikt worden mee om te koken en bakken.

Het bevat geen calorieën en geen *netto koolhydraten, dat betekend dat er wel koolhydraten aangegeven zijn maar deze in het lichaam nietworden omgezet in energie en het bevat dus geen calorieën. Het verlaat ons lichaam ongebruikt via de urinewegen.

Klik hier voor recepten met Greensweet Erythritol.

 

Greensweet Icing

Een poedersuiker zonder calorieën op basis van Steviolglycoside en Erythritol.

Deze is ideaal om heerlijke bak gerechten mee te bestrooien maar ook voor pannenkoeken, poffertjes, oliebollen etc. Je kunt er ook een glazuurlaag over de taart mee maken.

Een feestelijk product dus.

Klik hier voor recepten met Greensweet Icing.

 

Greensweet Jam Gelei Kristal 

Onze nieuwste aanwinst is een vervanger voor geleisuiker maar dan op basis van Greensweet X-tra Sweet en Agar Agar. Ideaal om jam mee te maken en heerlijke fruit toppings voor taarten en cheese cake.

Klik hier voor recepten met Greensweet Jam Gelei Kristal.

 

Greensweet Brown

Greensweet Brown bakt als normale bruine suiker en is fijn van structuur. Greensweet Brown heeft 95% minder calorieën dan normale suiker en is hierdoor veel gezonder om te gebruiken in je dagelijkse voeding en dranken.

De bruine suiker van Greensweet-stevia is gemaakt van erythritol, een vleugje zuivere steviolglycosiden en melasse, Melasse is een suikersoort. Het wordt gemaakt uit het kooksel van suikerbiet/riet nadat de gekristalliseerde suiker verwijderd is. Er blijft een stroperige vloeistof achter. De hoeveelheden melasse in de Brown van greensweet is per 100 gram 5 gram. Dit zijn pure vrije suikers. De rest bestaat uit polyolen ( 93,5%)  die niet worden opgenomen in het lichaam. Anders gezegd is de Brown niet 100% suikervrij. Maar het omvat niet erg veel vrije suikers, waardoor het toch nog altijd een veel beter alternatief is op gewone bruine basterdsuikers.

Ook mensen met diabetes kunnen deze bruine suiker-vervanger gebruiken, wel met de nodige voorzichtigheid, omdat er vrije suikers aanwezig zijn, die van enig invloed kunnen zijn op de bloedsuikerspiegel. Het is 100% veganistisch. 

Klik hier voor recepten met Greensweet Brown.

 

Greensweet Syrup Gold

Greensweet Syrup Gold is ideaal in de keuken als vervanger van honing en/of stroop. Deze heerlijke siroop is gemaakt van een plantaardige vezel (isomalto oligosaccharide) waardoor de siroop veel minder calorieën bevat en toch heerlijk smaakt. De vezels zijn plantaardige bestanddelen en vallen officieel onder de koolhydraten. Moet je vezels daarom vermijden als je een koolhydraatarm dieet volgt? Absoluut niet! Deze vezels zijn namelijk ontzettend goed voor je lichaam.

Ze worden anders verwerkt door je lichaam dan normale koolhydraten. Normale koolhydraten worden door je lichaam opgenomen, verteerd en komen als glucose in je bloed terecht. Deze vezels daarentegen worden niet omgezet als glucose, maar blijven behouden. Ze worden dus niet (of gedeeltelijk) verteerd.

De Syrup is helaas niet Glutenvrij. Gerstmout extract ontstaat door gerst- of tarwekorrels te laten kiemen en drogen. Een deel van de gluten uit de korrel wordt tijdens dit proces afgebroken. Door onvolledige afbraak kan het gerstmout extract nog gluten bevatten.

De Greensweet Syrup Gold bevat maar liefst 70 g (per 100 g) voedingsvezels, een prima keus ..die Gold.  

Facts:

  • Gezonder alternatief voor honing en (agave)siroop.
  • Heerlijk over pannenkoeken, desserts, ijs en zelfgemaakte repen.
  • Bevat Isomalto-oligosacchariden wat bekend staat als prebiotische vezel. Het eten van prebiotische vezels stimuleert gunstige bacteriën die het lichaam ondersteunen.
  • Net zo zoet als suiker.
  • Volle zoete smaak.
  • Natuurlijk product.
  • Niet glutenvrij. 
  • Wel vegan en vegetarisch.

Klik hier voor recepten met Greensweet Syrup Gold.

 

Greensweet Sweet Chocolade

Suikervervangers op basis van zuivere erythritol en steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker.  De pure extracten zijn gemaakt uit pure en natuurlijke ingrediënten. Zo is de chocolade smaak gemaakt uit biologische cacaobonen. De extracten worden getrokken uit pure wodka, en alle basisgrondstoffen zijn 100% gecertificeerd biologisch en 100% natuurlijk van afkomst.

De chocoladesmaak bevat echte cacao, waar sommige mensen allergische reacties van kunnen ondervinden. De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.

Je kunt het overal voor gebruiken, alles wat je wilt zoeten. De suikers zijn hittebestendig tot 200 graden maar ik adviseer wel om de oventemperatuur zo laag mogelijk te houden. Zo blijven de smaken meest aanwezig. Je kunt de suikers gebruiken voor o.a:
 
– bakken. Hou de oventemperatuur liefst tussen de 160 en 185 graden voor de optimale smaak 
– in de koffie, thee / cappuccino / espresso / warme choco / dranken
– om bijvoorbeeld homemade jam te zoeten
– om poedersuiker van te maken
– om te decoreren, of iets te bestrooien
– een eetlepel op de boterham
– door toetjes en desserts
 
Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Chocolade
 

Greensweet Sweet Vanille

Suikervervangers op basis van zuivere erythritol en steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker.  De pure extracten zijn gemaakt uit pure en natuurlijke ingrediënten.

De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.

Deze Sweet Vanille kun je hetzelfde toepassen als alle ander Sweets.
 
Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Vanille.
 

Greensweet Sweet Kaneel

 

Suikervervangers op basis van zuivere erythritol en steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker. De pure extracten zijn gemaakt uit pure en natuurlijke ingrediënten.

De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.

Deze Sweet Kaneel kun je hetzelfde toepassen als alle ander Sweets.
 
Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Kaneel.
 
 
 
 
Suikervervangers op basis van zuivere erythritol en steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker.  De pure extracten zijn gemaakt uit pure en natuurlijke ingrediënten. De caramel smaak wordt gemaakt uit gedistilleerde oliën van o.a noten, zaden en pitten. Dit wordt opgelost in alcohol of wordt gedroogd om verder te gebruiken als smaakversterker. De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.
 
Deze Sweet Caramel kun je hetzelfde toepassen als alle ander Sweets.
 
Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Caramel