• Lorem ipsum
Stevia is een natuurlijke suikervervanger afkomstig van de Stevia plant, een kruid dat al meer dan 1500 jaar geleden in Paraquay en Brazilië door inheemse volken gebruikt werd als zoetstof.
Stevia zoetstof bevat geen calorieën of suikers en geeft een glycemische index van nul. 
Daarmee is het een ideale suikervervanger en geschikt voor mensen met diabetes. Het is een natuurlijk alternatief voor suiker en kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam en sucralose.
De Stevia Plant

Stevia is een plant waarbij in de blaadjes een aantal zeer zoete stevioglycosiden voorkomen, waarvan stevioside en rebaudioside A de belangrijkste zijn.

Het Stevia blad is 15 tot 20 keer zoeter dan suiker en de steviolglycosiden die uit het blad geëxtraheerd worden zijn ongeveer 100 tot 480 keer zoeter dan suiker. Je hebt er dan ook maar kleine beetjes van nodig om lekkere gerechten of dranken te maken.

Nieuwsgierig hoe je Greensweet Stevia kunt toepassen?

Greensweet Stevia is 100% pure en gecertificeerde stevia (ISO 22000). Deze kan gebruikt worden als een vervanger van suiker en kunstmatige zoetstoffen in onder andere koolzuurhoudende dranken, shake en smoothies, desserts, jam, gebak en koekjes, koffie en thee, melk en water!

Greensweet vloeibare stevia

Voeg enkele druppels vloeibare Greensweet-stevia aardbei, framboos, druif of citroen toe aan uw glas water en geniet van heerlijke limonade! Zonder suiker, calorieën, problemen met uw bloedsuikerspiegel of tandbederf. Of maak heerlijke calorievrije chocomel door enkele druppels Greensweet vloeibare stevia chocolade aan melk toe te voegen. Verantwoord genieten!

De ene smaak vloeibare stevia is geschikter voor bakken dan de ander.

Greensweet-stevia verkoopt zo’n 12 verschillende smaken in druppelvorm.  De fruitsmaken hebben bijvoorbeeld veel minder zoet kracht als karamel, of vanille en chocolade. De meeste fruitsmaken zijn dan ook iets minder geschikt om mee te bakken. Dat wil zeggen: de fruitsmaken komen niet erg goed uit de veren. Wel worden baksels meer dan voldoende gezoet. Smaken die uitermate geschikt zijn om mee te bakken zijn:

 • chocolade
 • caramel
 • vanille
 • kokos
 • perzik
 • mango
 • blauwe bes

Deze geven wel goed de betreffende smaken weer in een baksel. De andere smaken zijn dus ook uitstekend om mee te bakken, maar zijn qua smaak wat vlakker.

Als iemand mij vraagt hoe de verhoudingen liggen, zeg ik altijd om “ op smaak” te zoeten. Wat bedoel ik hiermee? Wel, om te beginnen is ieders zoete smaak behoeften anders. Om je eigen dosering te ontdekken kun je het beste alles op smaak zoeten. Weet je eenmaal tot hoever jij zoet lekker vind, kun je dit voortaan in alles doorvoeren. Je leert als ware de zoet kracht kennen van je producten. Begin eerst met enkele druppels en kijk hoe je de smaak vind. Dan kun je altijd nog druppels erbij voegen als je het zoeter zou willen hebben.

Klik hier voor recepten met Greensweet vloeibare stevia.

Wat zijn de toepassingen van de vloeibare Stevia?

Naturel : koffie, thee, yoghurt, kwark, sauzen.
Vanille : Koffie, thee, yoghurt, shakes, kwark.
Aardbei : water, thee, yoghurt, kwark, smoothie, shake, ijs.
Framboos: water, thee, yoghurt, kwark, smoothie, shake, ijs.
Citroen: water, ook met koolzuur, thee, kwark, yoghurt, smoothie, shake, ijs.
- Caramel: koffie, melk, yoghurt, kwark, smoothie, shake, ijs.
Chocola: in warme en koude melk, koffie, yoghurt, kwark.
- Kokos: i.c.m. choco, melk, kwark en yoghurt.
Amandel: thee, koffie, kwark en yoghurt.
- Mango: water, thee, yoghurt, smoothie, shake en ijs.
Toffee: koffie, kwark en yoghurt.
Kaneel: vooral in thee. 
 
Greensweet Stevia heeft een ruim assortiment zoetmiddelen op basis van Erythritol en Stevia  en poeders om te koken en bakken. Al deze producten zijn GMO vrij en van de hoogste kwaliteit en blijven stabiel tot 200 graden.
Maar houd de oven temperatuur het liefst tussen de 160 en 185 graden voor de optimale smaak !
 

Greensweet Sweet

Een suikervervanger op basis van Erythritol en Steviolglycoside die net zo zoet is als suiker. Greensweet Sweet is een variant wat gewone suiker 1:1 vervangt. Een schep sweet( circa 15 gram) vervangt dus ook een schep gewone suiker. Te gebruiken om te koken en bakken.

Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet.

Greensweet Extra Sweet

Een suikervervanger van Erythritol en Steviolglycosides die 5 á 6 maal zo zoet is als suiker .Dus voor elke 100 gram suiker gebruik je 20 gram Greensweet Extra Sweet. Te gebruiken om te koken en bakken.

Klik hier voor recepten met Greensweet Extra Sweet.

Greensweet Sweet Intens

Een poeder van zuivere Steviolglycoside (100% Stevia met >80% puurheid) zonder enige toevoegingen, deze is maar liefst 150 maal zoeter dan suiker. Dus voor elke 150 gram suiker gebruik je 1 gram Sweet Intens. Te gebruiken om te koken en bakken.

Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Intens.

Erythritol

Greensweet Stevia heeft een ruim assortiment zoetmiddelen, niet alleen op basis van Stevia maar ook op Erythitol.

Erythritol is een natuurlijke zoetstof en komt van nature voor in fruit, groente en gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kaas, wijn en sojasaus. Erythritol werd in 1848 ontdekt door de Schotse scheikundige John Stenhouse. 

Erythritol  behoort tot de familie van suikeralcoholen, ook wel wel polyolen genoemd. Polyolen komen van nature voor in groente, fruit en gefermenteerde voedingsmiddelen.

Erythritol is de enige 100% natuurlijke polyol en wordt gewonnen via natuurlijke fermentatie van glucose. Erythritol ook de enige polyol die geen calorieën bevat.

Dat erythritol geen calorieën bevat én dat het een 100% natuurlijk zoetstof is, is de reden dat Greensweet deze zoetstof ook in het assortiment heeft.

Is erythritol gezond?

Erythritol heeft een iets lagere zoetkracht dan tafelsuiker (60-80%), maar bevat geen calorieën en heeft ook geen effect op je bloedsuikerspiegel. Dit maakt erythritol een ideale suikervervanger voor iedereen die minder suiker wil eten, niet tegen suiker kan, denk aan diabetici, of een ketodieet  of koolhydraatarm dieet volgt. 

Daarnaast is erythritol net als stevia ook tandvriendelijk. De zoetstof kan niet worden gemetaboliseerd door de bacteriën in de mond. In tegenstelling tot tafelsuiker draagt erythritol hierdoor niet bij aan tandbederf.

Al deze Greensweet producten zijn GMO vrij, van de hoogste kwaliteit en blijven stabiel tot 200 graden.

Maar houd de oventemperatuur het liefst tussen de 160 en 185 graden voor de optimale smaak!

Klik hier voor recepten met Greensweet Erythritol.

Greensweet Icing

Een suikervervanger (poederstructuur) zonder calorieën op basis van Erythritol en Steviolglycoside. Deze is ideaal om heerlijke bak gerechten mee te bestrooien maar ook voor pannenkoeken, poffertjes, oliebollen etc. Je kunt er ook een glazuurlaag over de taart mee maken. Een feestelijk product dus.

Klik hier voor recepten met Greensweet Icing.

Greensweet Gelei Kristal 

Dit is een vervanger voor geleisuiker maar dan op basis van Greensweet Extra Sweet en Agar Agar. Ideaal om jam mee te maken en heerlijke fruit topping voor taarten en cheese cake.

Klik hiervoor recepten met Greensweet Gelei Kristal.

Greensweet Brown

Greensweet Brown bakt als normale bruine suiker en is fijn van structuur. Greensweet Brown heeft 95% minder calorieën dan normale suiker en is hierdoor veel gezonder om te gebruiken in je dagelijkse voeding en dranken.

De bruine suiker van Greensweet-stevia is gemaakt van erythritol, een vleugje zuivere steviolglycosiden en melasse. Melasse is een suikersoort. Het wordt gemaakt uit het kooksel van suikerbiet/riet nadat de gekristalliseerde suiker verwijderd is. Er blijft een stroperige vloeistof achter.

De hoeveelheden melasse in de Brown van greensweet is per 100 gram 5 gram. Dit zijn pure vrije suikers. De rest bestaat uit polyolen ( 93,5%)  die niet worden opgenomen in het lichaam. Anders gezegd is de Brown niet 100% suikervrij. Maar het omvat niet erg veel vrije suikers, waardoor het toch nog altijd een veel beter alternatief is op gewone bruine basterdsuikers.

Ook mensen met diabetes kunnen deze bruine suiker-vervanger gebruiken, wel met de nodige voorzichtigheid, omdat er vrije suikers aanwezig zijn, die van enig invloed kunnen zijn op de bloedsuikerspiegel. Het is 100% veganistisch. 

Klik hier voor recepten met Greensweet Brown.

Greensweet Syrup Gold

Greensweet Syrup Gold is ideaal in de keuken als vervanger van honing en/of stroop. Deze heerlijke siroop is gemaakt van een plantaardige vezel (isomalto oligosaccharide) waardoor de siroop veel minder calorieën bevat en toch heerlijk smaakt. De vezels zijn plantaardige bestanddelen en vallen officieel onder de koolhydraten. Moet je vezels daarom vermijden als je een koolhydraatarm dieet volgt? Absoluut niet! Deze vezels zijn namelijk ontzettend goed voor je lichaam.

Ze worden anders verwerkt door je lichaam dan normale koolhydraten. Normale koolhydraten worden door je lichaam opgenomen, verteerd en komen als glucose in je bloed terecht. Deze vezels daarentegen worden niet omgezet als glucose, maar blijven behouden. Ze worden dus niet (of gedeeltelijk) verteerd.

De Syrup is glutenvrij. De Greensweet Syrup Gold bevat maar liefst 70 g (per 100 g) voedingsvezels, een prima keus ..die Gold.  

Facts:

 • Gezonder alternatief voor honing en (agave)siroop.
 • Heerlijk over pannenkoeken, desserts, ijs en zelfgemaakte repen.
 • Bevat Isomalto-oligosacchariden wat bekend staat als prebiotische vezel. Het eten van prebiotische vezels stimuleert gunstige bacteriën die het lichaam ondersteunen.
 • Net zo zoet als suiker.
 • Volle zoete smaak.
 • Natuurlijk product.
 • Glutenvrij. 
 • Vegan en vegetarisch.

Klik hier voor recepten met Greensweet Syrup Gold.

Greensweet Sweet Chocolade

Suikervervangers op basis van zuivere Erythritol en Steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker. De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.

Je kunt het overal voor gebruiken, alles wat je wilt zoeten. De suikers zijn hittebestendig tot 200 graden maar ik adviseer wel om de oventemperatuur zo laag mogelijk te houden. Zo blijven de smaken meest aanwezig. Je kunt de suikers gebruiken voor o.a:

 • bakken. Hou de oventemperatuur liefst tussen de 160 en 185 graden voor de optimale smaak.
 • in de koffie, thee / cappuccino / espresso / warme choco / dranken.
 • om bijvoorbeeld homemade jam te zoeten.
 • om poedersuiker van te maken.
 • om te decoreren, of iets te bestrooien.
 • een eetlepel op de boterham.
 • door toetjes en desserts.
Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Chocolade.
 

Greensweet Sweet Vanille

Suikervervangers op basis van zuivere Erythritol en Steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker.  
De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.
Deze Sweet Vanille kun je hetzelfde toepassen als alle ander Sweets.


Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Vanille.

Greensweet Sweet Kaneel

Suikervervangers op basis van zuivere erythritol en steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker. 
De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.
Deze Sweet Kaneel kun je hetzelfde toepassen als alle ander Sweets.

Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Kaneel.

Greensweet Sweet Caramel

Suikervervangers op basis van zuivere erythritol en steviolglycosiden. Deze suiker zijn 2 x zoeter dan gewone suiker. De suikers zijn GMO vrij en geschikt voor veganisten.
Deze Sweet Caramel kun je hetzelfde toepassen als alle ander Sweets.

Klik hier voor recepten met Greensweet Sweet Caramel

GEZONDHEID

Greensweet stevia zoetstof is ideaal voor iedereen, inclusief mensen die op hun gewicht letten, mensen met diabetes en iedereen die van een natuurlijk zoetmiddel gebruik wil maken. Onze producten bevatten daarnaast ook geen chemicaliën, oplosmiddelen of enzymen in elk stadium van de extractie en zuivering.

Studies hebben ook aangetoond dat stevia meestal verhoogde bloeddruk verlaagt, maar het niet de normale bloeddruk beïnvloedt. Het remt ook de groei en vermenigvuldiging van bepaalde bacteriën en andere infectueuze organismen, waaronder bacteriën die tandbederf en tandvleesontsteking veroorzaken. Stevia is een uitzonderlijk hulpmiddel bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing daar het geen calorieën bevat en de behoefte vermindert aan zoetigheid en vet voedsel. 

Onderzoekers van de KU Leuven hebben ontdekt dat stevia een eiwit stimuleert dat essentieel is voor onze smaakperceptie en voor het afgeven van insuline na de maaltijd. Deze resultaten, gebaseerd op fundamenteel onderzoek, bieden perspectieven voor nieuwe behandelingen van diabetes.

Stevia is erg populair als caloriearme suikervervanger. Bovendien zou de zoetstof een gunstig effect hebben op de bloedsuikerspiegel, al wist tot nu toe niemand precies hoe dat komt. Koenraad Philippaert en Rudi Vennekens van het Departement Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde aan de KU Leuven hebben daar nu verandering in gebracht. Ze deden dat in samenwerking met Leuvense collega’s en collega’s van Université catholique de Louvain en University of Oxford. 

Fundamenteel onderzoek

 “Onze experimenten hebben aangetoond dat de actieve componenten van stevia-extract de werking versterken van het ionenkanaal TRPM5”, legt dr. Philippaert uit. “Een ionenkanaal is een eiwit dat dienst doet als een soort microscopische sluis waarlangs minuscule deeltjes de cel in- en uitstromen. Deze kanalen liggen mee aan de basis van heel wat processen in het lichaam.”

Ionenkanaal TRPM5

“TRPM5 is eerst en vooral essentieel voor de smaakperceptie van zoet, bitter en umami op de tong”, gaat Philippaert verder. “Deze smaaksensatie wordt nog versterkt door het stevia bestanddeel steviol, dat TRPM5 stimuleert. Dat verklaart de enorm zoete smaak van stevia en ook de bittere nasmaak die nog even in de mond blijft hangen.”

Effect op pancreas

Daarnaast zorgt TRPM5 er ook voor dat de pancreas voldoende insuline afscheidt, bijvoorbeeld na een maaltijd. Dat voorkomt abnormaal hoge bloedwaarden en de ontwikkeling van diabetes type 2. Die aandoening kan ontstaan als de pancreas te weinig insuline afgeeft, vaak onder invloed van een ongezonde levensstijl.

Bescherming tegen diabetes 2

“Muizen die gedurende lange tijd veel vet eten, ontwikkelen uiteindelijk diabetes”, legt professor Vennekens uit. “Maar dat is niet het geval voor muizen die ook een dagelijkse dosis stevia bestanddelen krijgen: zij zijn beschermd tegen diabetes. Dit gunstige effect was er niet bij muizen zonder TRPM5. Dat wijst erop dat de bescherming tegen abnormaal hoge bloedwaarden en diabetes te danken is aan het stimuleren van TRPM5 met stevia bestanddelen.”

Perspectieven productontwikkeling

De studie opent perspectieven voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen om diabetes te controleren en eventueel te voorkomen. “Maar we mogen niet te hard van stapel lopen”, waarschuwt Philippaert.“Dit is fundamenteel onderzoek en we hebben nog een lange weg te gaan voor er sprake kan zijn van nieuwe diabetesbehandelingen. Zo zijn de dosissen stevioside die de muizen kregen een pak hoger dan de hoeveelheden in frisdrank en andere voedingswaren. Verder onderzoek moet uitwijzen of onze bevindingen ook gelden voor mensen. Nieuwe geneesmiddelen zijn dus zeker niet voor morgen.”

Wetenschappelijke publicatie

De studie werd gepubliceerd in Nature Communications.

 

Goed opletten!

Veel leveranciers voegen Isomalt ( = kunstmatige zoetstof!) of Maltodextrine toe aan hun Stevia-producten. Dit zijn kunstmatige zoetstoffen die ervoor zorgen dat uw stevia-product koolhydraten bevat (en dus ook calorieën!). Producten van Greensweet Stevia zijn puur natuur. Enkel zuivere Stevia met een hoog percentage aan stevioglycosiden (98%) zonder toevoeging van kunstmatige zoetstoffen.