• Lorem ipsum

Verrukkelijke saus om zowel koud als warm te gebruiken over toetjes/desserts, ijs, vla, yoghurt, kwark, als vulling in taart, gebak en koek….De saus is gemaakt met de gelei kristal van Greensweet stevia. Deze saus kun je zowel koud als warm gebruiken. 

 

Blauwe Bessen saus.jpg

 

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Gooi de diepvries bessen samen met de Green Sweet Gelei Kristal in een pannetje en breng op middelhoog vuur onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de bessen zijn gesmolten en zacht zijn geworden kun je met een staafmixer deze nog licht glad pureren, maar dat hoeft niet.

Als je een gladde saus wenst, is dit wel noodzakelijk. Giet de massa over in een schone steriele glazen pot. Je kunt de saus direct warm gebruiken.

Wil je een wat dunnere saus, voeg er dan een heel klein beetje water aan toe en roer door door. Je kunt de saus goed afgesloten een week in de koelkast bewaren. Roer de massa telkens voor gebruik weer even goed door.

Wil je een warme saus over bijvoorbeeld kwark of ijs? Verwarm dan in een pannetje de saus ongeveer 3/4 minuten op hoog vuur.

 

Bron: Monique van der Vloed