Amandelspijs stol
Wat heb je nodig:
Voor de slof:
- 475 gram havermout meel
- een kleine banaan, gepureerd
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- 2 eetlepels Green Sweet Extra Sweet
- 50 gram biologische magere cacaopoeder
- heet water
Voor de amandelspijs:
- 225 gram amandelmeel
- een kleine banaan, gepureerd
- 1 eetlepel Green Sweet Extra Sweet
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een vorm voor een slof ( of andere gewenste vorm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de slof in een kom stevig door elkaar, voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg wordt.
Halveer de massa en stort één helft in de vorm, smeer deze uit.
Maak een spijs door de banaanpuree en Green Sweet Extra Sweet door het amandelmeel te kneden. Rol de spijs lang uit en leg deze in het midden. Boetseer met de andere helft de tweede laag op de spijs laag. Bevochtig je handen en smeer de bovenkant goed glad. Bak de slof in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Je kunt op de slof tal van lekkers decoreren. Maak bijvoorbeeld een glazuur van Green Sweet Icingen wat cacaopoeder of vanille bourbon, en besmeer de slof. Garneer vervolgens met amandelschaafsel.
Bron/foto: Monique van der Vloed