Appel Muffins
Wat heb je nodig:
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng eerst alle droge ingrediënten samen. Weeg de bloem en de Greensweet Brown af.
Zeef de bloem, de Greensweet Brown en de bakpoeder in de mengkom.
Weeg de boter en doe ze in een kleine pan. Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat het niet verkleuren. Giet de melk bij het mengsel en mix het met de keukenmachine of mixer. Doe er even later de eieren in. Giet de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag. Laat de machine alles op het gemak mengen. Maak het pannetje waarin de boter is gesmolten nog niet schoon, bewaar m even.
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter.
Doe een vers klontje boter in het pannetje (waarin je eerder al boter hebt gesmolten) en verwarm het op een matig vuur.
Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik een papieren cup. Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.
Prik met een saté stokje in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar.
Laat de muffins afkoelen. En voor de decoratie kun je er wat Greensweet Icing erover strooien.
Eet smakelijk !
Bron: Monique van Strien