• Lorem ipsum

foto6.jpg

Dit heb je nodig:(voor 6 personen, gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs)

1200 gram riblappen (in blokjes gesneden)
3 uien (gesnipperd)
1 rode peper (klein gesneden)
3 teentjes knoflook (in plakjes)
200 ml kokosmelk
1 serehstengel (citroengras, insnijden, kneuzen en in kruidenbol doen))
2 djeroek poeroet blaadjes (limoenblad, in kruidenbol doen)
2 blaadjes daun salam (Indonesisch laurierblad, in de kruidenbol doen)
2 steranijs heel (in kruidenbol doen)
1 kaneelstokje (in kruidenbol doen)
1 stukje gember ( heel klein snijden of raspen)
1 limoen ( de rasp van de schil)
1 eetlepel kurkuma poeder
1 eetlepel venkelzaad
2 eetlepels Greensweet Brown
2 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels black sojasaus
2 eetlepels knoflook-chili olie
2 theelepels Chinees 5-kruiden poeder
2 runderbouillonblokjes (verkruimeld)
peper en zout
bloem

Zo maak je dit heerlijke gerecht:

Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en bloem.

Meng verder alle ingrediënten in de slowcooker en voeg de blokjes vlees toe.

Doe de sereh stengel, steranijs, dauna salam, djeroek poeroet en kaneelstokje in een kruidenbol en plaats tussen het vlees.

Zet de slowcooker 8,5 uur op low.

Eet smakelijk!

Ik heb het gegeten met bruin gebakken rijst en thaise wokgroente.

(Het lijken erg veel ingrediënten maar bijna alles zijn kruiden dus het valt reuze mee)

 

Bron/foto: Sandra Kemna