Nasi recept bereid met bloemkool rijst

bloemkoolnasi.jpg

Wat heb je nodig: voor 2 porties

1 el (kokos)olie,

200 gram bloemkool rijst,

1 zoete paprika (in grove stukken gesneden), 

1 aubergine (in blokjes gesneden),

1 wortel (grof gesneden),

1 teentje knoflook (fijngesneden),

50 gram verse spinazie,

125 gram champignons (grof gesneden),

1 el nasi kruiden (ik gebruikte https://www.greengypsyspices.com/nasi-co.html )

1 of 2 theelepel Greensweet Brown.

Eventueel nog wat zout en peper naar smaak.

Je kan natuurlijk allerlei soorten groentes gebruiken. Maak jouw nasi af met bijvoorbeeld homemade pindasaus, taugé of wat gebakken uitjes.

Zo maak je de nasi

Stap 1

Zet jouw wok op het vuur en verhit hier de olie in. Fruit het teentje knoflook kort aan.

Stap 2

Voeg de champignons, paprika, aubergine en wortel toe samen met de nasi kruiden. Ik vind het nog lekker, wanneer de groentes nog knapperig zijn, maar smaken verschillen.

Stap 3

Voeg op het laatst de bloemkool rijst toe en schep voorzichtig om. Breng verder op smaak met nog 1 of 2 theelepels Brown, zout en peper.

Stap 4

Verdeel jou w bloemkool nasi over twee borden en gebruik topping die je nog lekker vindt.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »