• Lorem ipsum

spruitjes.jpg

Wat heb je nodig: 

(gemaakt in een 3,5 liter slowcooker Russel & Hobbs. Voor 4 personen, 1 punt per persoon)

750 gram spruitjes (kontje eraf en gehalveerd)
2 eetlepels ketjap manis
1 dessertlepel sambal badjak
1 rode ui (gesnipperd)
1 rode peper (klein gesneden)
2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels Greensweet Stevia Brown
1 eetlepel garam masala poeder (Jonnie Boer)
1 groentebouillonblokje (verkruimeld)

Zo maak je het:

Meng alles met elkaar behalve de spruitjes. 

Als alles goed gemengd is doe je de spruitjes erbij.

Goed mengen en 4,5 uur op low.

Ik heb tussendoor nog een keer geroerd.

Eet smakelijk!

Ik had het gegeten met aardappelpartjes uit de airfryer en beenham uit de slowcooker.

In een gewone pan:

kook de spruitjes een minuut of 7 voor.

Fruit in wok in een beetje olie of becel de ui, peper en knoflook even aan. Voeg de sambal, balsamicoazijn, ketjap manis, Greensweet Stevia Brown, verkruimeld groentebouillonblokje, het garam masala poeder en 100 ml water toe en roerbak even op hoog vuur met elkaar. Doe de spruitjes erbij en roerbak een minuut of 8.

 

 

Bron/foto: Sandra Kemna