Uiensoep a la Sandra

uiensoep.jpg



Wat heb je nodig:

( half gas/half slowcooker gemaakt in een 6 liter Crockpot)

Voor 12 kommen soep, 2 punten per kom (zonder stokbrood met gruyère en/of brie).

2 kilo uien (na schillen blijft er 1,5 kilo over, 1 kilo in halve ringen snijden en 500 gram klein snipperen)
4 teentjes knoflook of 1 bol solo knoflook (geplet en klein gehakt)
1 pot basisbouillon voor uiensoep (Maggi, 485 ml)
2 eetlepels Greensweet Stevia Brown
150 ml witte wijn (niet gebruiken als er kinderen mee eten)
4 laurierblaadjes (in kruidenbol/ei)
½ bosje verse tijm (in kruidenbol/ei)
2 kipbouillon blokjes (verkruimeld)
2 liter kokend water
2 eetlepels Becel light
1 eetlepel bloem
zwarte peper en zout uit de molen (naar smaak
3 eetlepels ketjap manis
stokbrood (in plakjes)
gruyère kaas en/of brie
knoflookpeper

Zo maak je deze heerlijke soep:


Fruit de uienringen met de knoflook in de Becel een minuut of 5 in je uitneembare slowcooker pan (heb je die niet, doe het dan gewoon in een andere pan), doe de deksel op de pan en laat de uien op zacht vuur 15 minuten zacht worden.
Doe dan de Greensweet Stevia Brown en de bloem erbij en roerbak op hoog vuur 10 minuten.
Blus af met de witte wijn en roerbak op hoog vuur nog een minuut of 2.
Voeg dan de pot uien basisbouillon, de 2 liter water en de 2 verkruimelde kipbouillon blokjes toe. 
Roer door elkaar en doe de tijm en laurierblaadjes erbij (wel of niet in een kruidenbol/ei).
Zet de slowcooker 5 tot 6 uur op low.
Proef en voeg 3 eetlepels ketjap manis en peper en/of zout naar smaak toe.
Om de soep af te maken, snij plakjes stokbrood en beleg met brie en/of gruyèrekaas en bestrooi met knoflookpeper. Doe ze 2,5 minuut op 180 graden in de airfryer.
Schep de soep in een soepkom en leg de plakjes brood met het kaas erop.


Eet smakelijk!

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »