• Lorem ipsum

Foto-13-08-18-14-15-41.jpg

Wat heb je nodig:

  • 200 g glutenvrije havermout
  • 2 appels – Ik gebruikte Elstar appels
  • 50 g Medjoul dadels
  • 75 g walnoten
  • 50 g kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el Greensweet Erythritol
  • 1 el Ceylon kaneel of speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Handje frambozen en/of blauwe bessen

Zo maak je deze heerlijke koeken:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (ik gebruik een heteluchtoven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Maak de appel fijn met een rasp of een keukenmachine.
  3. Doe de appelrasp samen met de havermout, bakpoeder, ontpitte Medjoul dadels, 50 g walnoten, kokosolie, Greensweet erythritol, Ceylon kaneel en een snuf zou in een mengkom. Kneed dit alles tot een egaal deel.
  4. Maak hier zo’n 10 a 14 bollen van en duw deze iets plat met een natte handpalm of de bolle kant van een natte lepel op de bakplaat. Duw het zomerfruit een beetje in de koeken net als de overgebleven walnoten.
  5. Schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten. Laat de koeken afkoelen buiten de oven zodat ze iets harder zullen worden.
  6. En nu? Aanvallen maar! Geniet van iedere hap!

 

Bron/foto: Marike van OH MY Pie