Aardbeien cakejes
Wat heb je nodig:
Voor de bodems:
- 200 gram bruine teff meel ( amandelmeel kan ook)
- 5 gram psyllium
- 2 eetlepels greensweet extra sweet
- 10 druppels greensweet vloeibare stevia aardbei
- een kleine banaan, fijn geprakt
- 75 gram havermout ( droog)
- 200 ml warm water
Voor de topping:
- 200 gram verse aardbeien + 4/5 aardbeien heel apart houden
- 50 gram havermout ( droog)
- anderhalve eetlepel greensweet extra sweet
- enkele druppels greensweet vloeibare stevia aardbei
- 4 flinke eetlepels greensweet-stevia Icing
- anderhalve eetlepel biologische magere cacaopoeder
- haver of andere plantaardige melkvervanging
- kokosrasp
Optioneel: kaneelsuiker, gemaakt van een eetlepel ceylon kaneelpoeder en 50 gram greensweet Erythritol.
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet 4/5 pasteivormpjes of andere vormpjes in met een klein beetje avocado of kokosolie. Zet deze op een bakplaat. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom tot een stevige, homogene massa. Druk steeds wat van het deeg in een vormpje en maak in het midden een ronde kuil. Bak de bodems in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten. Laat afkoelen.
Maal in de keukenmachine de aardbeien, extra sweet, stevia druppels en havermout tot een lobbige massa. Vul de vormpjes met de aardbei room.
Maak een glazuur van de poedersuiker, cacaopoeder en beetjes melk. Doop steeds een aardbei in het glazuur en rol deze daarna door de kokosrasp. Zet de aardbei in de mousse. Laat drogen.