• Lorem ipsum

sam_8748

Zo rond de feestdagen zijn we er allemaal weer mee bezig: oliebollen. Een lekkere versnapering en onmisbaar op de feestelijke oud en nieuw tafel. Naast de appelbeignets. Helaas zijn al deze versnaperingen niet gezond te noemen. En allaah…voor één keertje een vette oliebol weg eten waar je handen na een uur nog van kleven, dat moet kunnen. Maar worden het er meer, wat toch vaak het geval is, nu we we al ergens in oktober de verse oliebollenkramen watertandend moeten passeren, dan wordt het echt een aanslag op je gezondheid. Ik bedacht al eerder de haverbollen. Beiden zeer gezonde varianten op de oliebol/ appelbeignet. Ik frituur nooit, en maak daarom alles in de oven. Dit scheelt enorm in vet.

sam_8744

Om de grote groep veganisten ook te laten genieten van een heerlijke bol op oudejaarsdag (of daarvoor, of daarna) bedacht ik deze verrukkelijke bananen bol. De bol bevat geen suiker, dierlijke toevoegingen, en wordt gebakken in de oven, wat het geen vette hap maakt. Bovendien enorm makkelijk om te maken! 

Dit heb je nodig:

Om te garneren:

Greensweet-stevia Icing poedersuiker 

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer in de keukenmachine de bananen, lijnzaad en greensweet extra sweet tot een gladde massa. Maal de de kokosmeel en bakpoeder erdoor. Draai met de hand mooie ronde ballen van drie kwart van het deeg, roer door de rest de rozijnen. Maak van dit deeg ook stevige ronde ballen en leg deze goed uit elkaar op de bakplaat.

Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 15/20 minuten, blijf tussentijds controleren. Bestrooi met Greensweet Icing poedersuiker.

 

Bron/foto's: Monique van der Vloed