• Lorem ipsum

willempies.jpg

 

Wat heb je nodig:

( voor de korst )

  • 150 gram chufa meel of andere meel ( zie toelichting hierboven)
  • 2 flinke eetlepels Greensweet-stevia extra sweet
  • een snufje vanille bourbon ( optioneel)
  • 2 flinke eetlepels zuivere kokosolie, gesmolten
  • 2 tot 3 eetlepels warm water
  • een vers ei

Voor de banket-room:

  • 2 flinke eetlepels Greensweet-stevia extra sweet
  • 180 gram volkoren boekweitmeel of ander glutenvrij meel
  • een halve theelepel vanille bourbon
  • 400 ml havermelk of andere melkvervanger
  • 3 eidooiers

Voor de topping:

  • 4 of 5 flinke eetlepels Greensweet-stevia Icing
  • gepureerde wortel of wortelsap
  • kokosrasp

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de korst in een kom stevig door elkaar. Stort de deegbal op de plaat en rol met een deegroller zo dun mogelijk uit. Hoe dunner, hoe krokanter! Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, blijf tussentijds controleren.

Doe de helft van de melk in een pan. Roer de rest van de ingrediënten voor de room met de garde goed door elkaar. Zet de melk op het vuur en breng aan de kook. Zodra de melk begint te koken, deze bij het papje roeren. Schenk alles weer terug in de pan en zet terug op het vuur, terwijl je met de garde blijft roeren. Zodra de room is ingedikt tot jouw gewenste dikte, de pan van het vuur halen en ongeveer een minuut stevig blijven roeren. Dek de pan af met een stukje plastic folie en laat afkoelen.

Snij vierkante gelijke stukken uit de plak. Vul een spuitzak met room, en spuit steeds een stukje vol, en druk een ander stuk er voorzichtig op. Maak een stevig glazuur door steeds wat kleine beetjes wortelpuree of sap toe te voegen aan de poedersuiker. Glaceer de tompoezen met het glazuur. Spuit een streep overdwars met de room, en garneer met kokosrasp.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed