- Lorem ipsum
Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en aanbiedingen
Monique's meukvrije tiramisu (vegan)
Dit heb je nodig:
Voor de bodems:
- 450 gram havermout meel ( havermout tot meel vermalen in de blender)
- twee eetlepels Greensweet Extra Sweet
- warm water
Voor de pudding:
- een liter havermelk, of sojamelk, of amandelmelk
- 80 gram arrowroot of biologische maïzena
- twee flinke eetlepels Greensweet Extra Sweet
- een theelepel vanille bourbon
- 2 gram Agar Agar poeder
Voor de garnering:
- cacaonibs of maal zelf wat rauwe cacaobonen fijn in de blender ( heb ik gedaan)
- Greensweet Icing poedersuiker ( optioneel)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer de Greensweet Extra Sweet door de meel en voeg steeds beetjes water toe, tot er een smeuïge massa ontstaat. Stort de massa op de bakplaat, Bevochtig je handen en druk de massa zo dun mogelijk uit op de plaat, hoe dunner de plak, des te knapperig het word. Bak de plak in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Maak ondertussen de pudding:
- Giet 750 ml melk, de suiker en vanille in een pan met dikke bodem en breng onder af en toe doorroeren met een garde aan de kook.
- Maak van de rest van de melk en arrowroot een papje.
- Zodra de melk kookt, het papje in één keer toevoegen en blijven roeren met de garde tot de massa indikt.
- Voeg de Agar toe en roer goed door.
- Zodra de massa begint te ” ploppen” de pan van het vuur halen en kort door roeren. Af laten koelen.
Snij de plak in twee helften. Gebruik liefst een ovenschaal ( groot formaat) en vet deze zeer licht in met wat kokosolie. Leg een plak op de bodem, en schenk de helft van de pudding erover. Verdeel. Leg de andere plak erop en schenk de rest van de pudding erover. Bestrooi tot slot met de cacao nibs en suiker. Laat in de koelkast tenminste 3/4 uur opstijven.
Het lekkerste is, om hem 24 uur in de koelkast op te laten stijven. Je kunt de tiramisu dan ook het beste een dag tevoren maken. Dit hoeft uiteraard niet, kun je niet wachten, dan zijn drie/vier uren opstijven in de koelkast ook voldoende.