• Lorem ipsum

pinkzebrataart1_LI.jpg

Wat heb je nodig: voor 6-8 stukken taart
 
Bodem:
 
40 gram kokosmeel,
2 el geraspte kokos,
75 gram spelt vlokken,
75 ml kokosmelk (light, uit blik),
2 el agavesiroop,
35 gram pistachenootjes (fijngehakt),
25 gram gedroogde cranberry's,
1 theelepel vanille,
sap van een ½ citroen,
rasp van ½ citroen en een snuf zout.
 
Vulling:
 
1 beker kokosyoghurt (400 ml),
1 beker kokosyoghurt / frambozen (400 ml),
2x 3 gram agar-agar en 2x 100 ml water.
Eventueel 4 zakjes klopfix (Bio Vegan, Ekoplaza) om een luchtige vulling te maken.
 
Zo maak je het:
 
Stap 1
 
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een taartvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 
Stap 2
 
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng goed door elkaar.
 
Stap 3
 
Schep het mengsel op de taartbodem en druk goed aan. Zet de bodem voor 10-12 minuten in de oven.
 
Stap 4
 
Pak twee steelpannetjes. In elk pannetje doe je 3 gram agar-agar met 100 ml water. Breng aan de kook terwijl je goed blijft kloppen met de garde. Laat de agar-agar 2 minuten doorkoken.
 
Stap 5
 
Voeg in het ene steelpannetje de kokosyoghurt + 1 theelepel Greensweet extra sweet toe. Breng het opnieuw aan de kook terwijl je blijft roeren. In het andere steelpannetje doe je de kokos-frambozen yoghurt. Ook goed blijven roeren.
 
Stap 6
 
Wil je een luchtige vulling hebben? Schenk dan het yoghurtmengsel over in een beslagkom en voeg twee zakjes klopfix toe. Klop nu ruim 5 minuten tot een luchtig beslag. Dit doe je dus twee keer.
 
Stap 7
 
Nu ga je de vulling op de bodem schenken. Doe dit om en om. Eerst 3 eetlepels wit, dan 3 eetlepels roze. Dit herhaal je tot alles op is.
 
Stap 8
 
Zet de taart nu voor minimaal 2-3 uur in de koelkast.
 
Stap 9
 
Maak de taart af met gedroogde bosvruchten en snijd de taart in 6 of 8 stukken.
 
Bron/ foto: Vegan Flavour