• Lorem ipsum

pinkzebrataart1_LI.jpg

Wat heb je nodig: voor 6-8 stukken taart
 
Bodem:
 
  • 40 gram kokosmeel,
  • 2 el geraspte kokos,
  • 75 gram spelt vlokken,
  • 75 ml kokosmelk (light, uit blik),
  • 2 el agavesiroop,
  • 35 gram pistachenootjes (fijngehakt),
  • 25 gram gedroogde cranberry's,
  • 1 theelepel vanille,
  • sap van een ½ citroen,
  • rasp van ½ citroen en een snuf zout.
 
Vulling:
 
  • 1 beker kokosyoghurt (400 ml),
  • 1 beker kokosyoghurt / frambozen (400 ml),
  • 1 theelepel Greensweet Extra Sweet
  • 2x 3 gram agar-agar en 2x 100 ml water.
  • Eventueel 4 zakjes klopfix (Bio Vegan, Ekoplaza) om een luchtige vulling te maken.
 
Zo maak je het:
 
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een taartvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng goed door elkaar.
Schep het mengsel op de taartbodem en druk goed aan. Zet de bodem voor 10-12 minuten in de oven.
 
Pak twee steelpannetjes. In elk pannetje doe je 3 gram agar-agar met 100 ml water. Breng aan de kook terwijl je goed blijft kloppen met de garde. Laat de agar-agar 2 minuten doorkoken.
 
Voeg in het ene steelpannetje de kokosyoghurt + 1 theelepel Greensweet extra sweet toe. Breng het opnieuw aan de kook terwijl je blijft roeren. In het andere steelpannetje doe je de kokos-frambozen yoghurt. Ook goed blijven roeren.
 
Wil je een luchtige vulling hebben? Schenk dan het yoghurtmengsel over in een beslagkom en voeg twee zakjes klopfix toe. Klop nu ruim 5 minuten tot een luchtig beslag. Dit doe je dus twee keer.
 
Nu ga je de vulling op de bodem schenken. Doe dit om en om. Eerst 3 eetlepels wit, dan 3 eetlepels roze. Dit herhaal je tot alles op is.
 
Zet de taart nu voor minimaal 2-3 uur in de koelkast.
 
Maak de taart af met gedroogde bosvruchten en snijd de taart in 6 of 8 stukken.
 
 
 
 
Bron/ foto: Manon de Wit ( Vegan Flavour )