Gecondenseerde melk kent veel toepassingen en wordt vaak gebruikt voor het maken van sauzen. Maar doordat deze zonder suiker is gemaakt is hij ook maar 1 week houdbaar. Greensweet X-tra Sweet is erin verwerkt.
Suikervrije gecondenseerde melk
wat heb je nodig?
500 ml slagroom
50 gram roomboter
5 gram Greensweet-stevia Extra Sweet
Zo maak je het:
Doe alles in een steelpan, en breng het al roerende aan de kook.
laat het voor 1/3 inkoken, dit duurt 25 a 30 minuten.
Let tussendoor wel goed op, want als de slagroom kookt kan het enorm gaan schuimen, zet dan het vuur lager. Het is dus niet erg als je het mengsel meerdere malen verhit op middelhoog vuur.
Zodra de slagroom dik genoeg is ingekookt zet je het vuur uit en laat je het (tusendoor roerend) afkoelen.
Schenk het daarna over in een glazen pot en bewaar in de koelkast.
Het is gemiddeld een week houdbaar in de koelkast.