• Lorem ipsum

Bigchocolatecookies.jpg

 

6 big cookies of 12 kleine cookies

Wat heb je nodig:

200 gram amandelmeel,

½ theelepel wijnsteenbakpoeder,

80 gram kokosolie (gesmolten en afgekoeld),

50 gram cacao nibs,

40 gram Greensweet Sweet chocolade,

enkele druppels Greensweet vloeibare stevia vanille,

3 el gebroken lijnzaad + 9 el water

een snuf Himalaya zout

 

Zo maak je ze:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.  

Stap 2

Doe in een klein schaaltje de gebroken lijnzaad samen met de 9 el water en meng dit door elkaar. Zet even apart.

Stap 3

Alle droge ingrediënten doe je in een ruime kom en roer dit goed door elkaar.

Stap 4

Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel en kneed met de handen tot een deegbal. Wikkel de bal in wat huishoudfolie en leg deze dan voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Stap 5

Pak de deegbal uit de koelkast en verdeel het deeg over 6 stukken. Maak hier 6 ballen van en druk deze uit tot platte koeken.

Stap 6

Leg de koeken op de beklede bakplaat en schuif deze voor 12-15 minuten in de oven.

Stap 7

Wanneer de koeken klaar zijn, dan laat je ze goed afkoelen. Wanneer ze koud zijn, dan zijn ze hard/bros.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours