• Lorem ipsum

img_20190919_1638016205067269801674084-e1570455063804.jpg

Wat heb je nodig:

Voor de bodem

  • 125 gram Cannellini bonen
  • 1 eiwit
  • 15 gram Boekweitmeel (heb je dit niet, vervang het door havermeel, speltmeel, tarwemeel, volkorenmeel)
  • 10 gram Greensweet Sweet chocolade
  • 1/2 tl bakpoeder
  • scheutje melk of water
  • flinke snuf kaneel
  • snufje zout

Voor de kwarklaag

  • 400 gram kwark
  • 4 gelatineblaadjes
  • 2 peren
  • 15 gram Greensweet Sweet Kaneel 
  • Snuf kaneel

Zo maak je deze heerlijke taart:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je de cake gemakkelijk uit de vorm kunt tillen.
Maal de cannellini bonen samen met het eiwit een een scheutje melk fijn in de keukenmachine. Zorg dat het een egaal en glad beslag wordt zonder vliesjes van de bonen er nog in. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Giet het beslag in de cakevorm en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Zodra de cake klaar is laat je deze volledig afkoelen. Ondertussen kan je nu aan de slag met de kwarklaag. Week de gelatineblaadjes in een bak water.
Doe ongeveer 50 gram van de kwark met de in stukjes gesneden peer in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. (Hier kan je eventueel ook wat citroensap aan toevoegen) Wanneer het kookt haal je het pannetje van het vuur en doe je de geweekte gelatineblaadjes erdoor. Zorg dat de gelatine volledig er in oplos en doe daarna de rest van de kwark en zoetstof erbij. Giet dit mengsel over je cakebodem en zet het voor ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.