Appel kwarktaart met cakebodem
Wat heb je nodig:
Voor de bodem
- 120 gram Cannellini bonen
- 1 eiwit
- 15 gram whey of 10 gram meel met extra zoetstof
- 1 tl Greensweet Extra Sweet
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Voor de kwark laag
- 300 gram Appel-kaneel kwark
- 20 gram Greensweet Sweet Kaneel
- 1 el citroensap
- 1 appel
- 3 blaadjes gelatine
Zo maak je de taart:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm of taartvorm met bakpapier.
Laat de cannellini bonen uitlekken en zorg dat ze goed zijn afgespoeld.
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en zorg dat het een gladde massa wordt. Doe dit beslag in de cakevorm/ taartvorm en zet deze voor 30 minuten in de oven.
Als de bodem klaar is laat je hem volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen kan je de kwarklaag maken.
Week de gelatineblaadjes even in een schaaltje water.
Snij de appel in blokjes en doe deze samen met ongeveer 4 eetlepels water in een steelpan. Zet deze op laag vuur en laat het water zoveel mogelijk verdampen. Daarna doe je één voor één de gelatineblaadjes erbij. En zorg dat ze volledig opgelost zijn.
Meng dit mengsel door de kwark en doe daar de citroensap en het zoetstof bij.
Giet de kwarklaag over de bodem en laat dit voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
En klaar is je heerlijke appel kwarktaart.
Veel bakplezier, groetjes Tiffany