• Lorem ipsum

20190428093621_IMG_7193-01.jpg

Wat heb je nodig:

  • 200 gram havermeel, dit maak je zelf door 200 gram havermout fijn te malen in een blender
  • 250 gram magere kwark
  • 2 bananen
  • 2,5 EL cacao
  • 1 tl Ceylon kaneel
  • 2 tl koekkruiden
  • 2 EL Greensweet sweet vanille 
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 EL rijstolie, roomboter of kokosolie kan ook (gesmolten) 

Topping:

  • 2 handjes ongebrande hazelnoten, grof gehakt
  • 1 EL pompoenpitten
  • 15 gram pure chocolade, 70% of hoger, grof gehakt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm van 18 centimeter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat olie of boter.

Meng het havermeel met de sweet vanille, cacaopoeder, kruiden, bakpoeder en het zout. Mix de bananen met de eieren in een keukenmachine tot een glad mengsel. Doe de bananen en ei in de keukenmachine. Voeg vervolgens de kwark en ghee toe en mix nogmaals tot alles goed gemengd is. Schenk over in een kom en voeg al roerende het meelmengsel toe.

Giet het beslag in de vorm en bestrooi met hazelnoten en pompoenpitten en druk de stukjes chocolade verspreid over de cake een beetje in het beslag. Bak de cake circa 40-45 minuten. Controleer met een satéprikker of hij gaar is. Mocht de bovenkant te snel donker worden, dek dan af met aluminiumfolie. Laat afkoelen en haal de cake uit de springvorm.

De cake is lekker au naturel maar je kunt hem ook besmeren met wat notenpasta of roomboter of serveren met wat yoghurt en vers fruit.

 

Bron/foto: Manon van healthyfoodiemanon.nl