Gevulde spelt spijs koeken (vegan)
Wat heb je nodig:
- 500 gram biologisch volkoren spelt-meel
- 2 volle eetlepels greensweet stevia sweet vanille
- Een eetlepel erythritol
- 10 gram wijnsteen bakpoeder
- 25 gram zuivere kokosolie, gesmolten
- Een gepureerde banaan
- Warm water
Voor de vulling:
- 300 gram amandelmeel
- Een halve gepureerde banaan
- 2 eetlepels Greensweet Sweet Vanille
Voor de garnering:
- Hele pecan noten
- Greensweet Icing
Zo maak je deze gevulde speltkoeken:
Verwarm de oven voor op 185*C, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koek samen in een kom terwijl je steeds kleine beetjes warm water toevoegt, tot er een soepele deegbal ontstaat. Maak vier platte koeken en leg deze op de bakplaat. Maak een spijs van de amandelmeel, banaan en stevia suiker, en verdeel deze over de vier koeken. Dek de koeken af met de rest van het deeg, boetseer er mooie ronde koeken van. Druk in iedere koek een hele pecan -noot en bestrooi met Icing poedersuiker. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten , blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen en bestrooi nog wat na met Icing poedersuiker.