Ajam Ketjap a la Sandra uit de slowcooker
Wat heb je nodig: ( 8 personen)
2 kilo kipdijfilet (in grove stukken gesneden))
3 kleine uien (gesnipperd)
1 grote rode peper (klein gesneden)
5 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
8 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels rode wijn azijn
2 eetlepels limoensap
1/2 eetlepel sambal manis
1 eetlepel gemberpuree
1 eetlepel Greensweet Syrup gold
1,5 theelepel komijn zaad (ik had de NIET gemalen versie)
1 theelepel korianderzaad
3 eetlepels sesamzaadjes
3 kleine maggi blokjes (verkruimeld)
verse zwarte peper en zout
bloem
2 eetlepels sesamolie
Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs slow cooker
Zo maak je dit heerlijke gerecht:
Bestrooi de kip blokjes met flink peper, zout en de bloem.
Meng alle ingrediënten met elkaar.
Doe alles in de Slow cooker en zet 4 uur op low.
Eet smakelijk!
Bron/foto: Sandra Kemna