• Lorem ipsum

Pindakaas granola. (1 van 1).jpg

Wat heb je nodig:

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram heel lijnzaad
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecan noten
  • 50 gram pindakaas (100% puur)
  • 2 à 3 theelepels kaneel
  • 3 eetlepels greensweet syrup gold
  • 40 gram kokosolie
  • Snufje zout

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de havervlokken met de pompoenpitten, walnoten, pecan noten en lijnzaad in een kom door elkaar. Voeg hier een snufje zout en 2 tot 3 theelepels kaneel aan toe en roer het goed door.

Smelt de kokosolie (bijvoorbeeld in een pannetje op het vuur, in een vuurvast ovenschaaltje in de oven of in de magnetron).

Meng in een ander kommetje de pindakaas, syrup gold en de gesmolten kokosolie door elkaar heen.  Giet de inhoud van dit kommetje vervolgens over in de kom met de droge ingrediënten en schep het goed door elkaar heen zodat het samen gaat klonteren.

Spreid dit mengsel uit over de met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de granola nu voor 20 à 25 minuten in het midden van de oven en schep het tussendoor een aantal maal door. De baktijd kan per oven verschillen, dus houd  goed in de gaten dat het niet aanbrand.

Laat de granola volledig afkoelen voordat je er van gaat eten, het wordt namelijk pas knapperig zodra het volledig afgekoeld is!

 

Bron/foto: Dilian (@greenkitchenprincess op Instagram)