• Lorem ipsum

Pompoen linzen salade (1 van 1).jpg

 

Wat heb je nodig: (voor 2 à 3 porties)

  • 250 gram bereide pompoen (in blokjes)
  • 150 gram kastanje champignons
  • 150 gram gekookte sperziebonen
  • 75 gram gekookte linzen
  • 50-75 gram rucola
  • 2 theelepels pumpkin spice kruiden
  • 2 eetlepels greensweet syrup gold
  • Peper en zout naar smaak

 

Zo maak je deze salade:

Maak voor de salade eerst de pompoen en de sperziebonen klaar.

De pompoen kun je in blokjes snijden en gaar koken of de blokjes voor ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden garen.

Kook de sperziebonen gaar en giet af.

Als de pompoen en de boontjes gaar zijn kun je verder gaan met de rest van de salade.

Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes.

Verwarm een beetje olie in een pan en bak de champignons op. Als de champignons bijna klaar zijn voeg je de pompoenblokjes, de sperziebonen en 2 theelepels van de pumpkin spice kruiden toe. Eventueel nog wat peper en zout naar smaak toevoegen. Roer alles goed door.

Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze goed af. Voeg nu deze ook toe aan de pan en schep door de rest heen.

Pak een bord en leg hier een paar handjes rucola op. Schep nu het pompoen linzen mengsel er boven op en sprenkel er wat greensweet syrup gold overheen.

Je kunt deze salade zowel warm als koud eten. Je kunt er ook een maaltijdsalade van maken door het op een wrap te eten of er bijvoorbeeld wat quinoa of couscous bij te eten.

 

Bron/foto: Dillian ( @greenkitchenprincess op instagram)