Sambal kip a la Sandra uit de slowcooker
Wat heb je nodig: (voor 6 personen, 5 punten per persoon)
Gemaakt in de 3,5 liter slowcooker (Russel & Hobbs)
1 kilo kipfilet (in blokjes gesneden)
400 gram (kastanje) champignons (in grove blokjes gesneden)
2 of 3 uien (gesnipperd)(200 gram)
30 ml ketjap manis
30 ml witte wijn-azijn
60 ml tomatenketchup
30 ml Greensweet syrup gold
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel sambal manis
1 eetlepel sambal badjak
100 gram pinda sambal trafasi (Faja Lobi)
1 pakje mix voor kruidige nasi (Honig)
2 kleine maggi blokjes (verkruimeld)
Zo maak je het:
Meng alles door elkaar.
Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
Zet de slowcooker 3 uur op low.
Haal na 3 uur het deksel eraf en laat nog een half uurtje op low staan zonder deksel.
Eet smakelijk!
Heb je geen 3 soorten sambal, kies dan gewoon 1 soort die je wel hebt.
Gegeten met 125 gram Aviko opa’s friet uit de airfryer (5 punten extra), 2 eetlepels remia 5% fritessaus (1 punt extra) en sperzieboontjes, gekookt in een kipbouillon blokje (0 punten extra)
Bron/foto: Sandra Kemna