Sambal kip a la Sandra uit de slowcooker

sambal.jpg

 

Wat heb je nodig:  (voor 6 personen, 5 punten per persoon)


Gemaakt in de 3,5 liter slowcooker (Russel & Hobbs)

1 kilo kipfilet (in blokjes gesneden)
400 gram (kastanje) champignons (in grove blokjes gesneden)
2 of 3 uien (gesnipperd)(200 gram)
30 ml ketjap manis
30 ml witte wijn-azijn
60 ml tomatenketchup
30 ml Greensweet syrup gold 
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel sambal manis
1 eetlepel sambal badjak
100 gram pinda sambal trafasi (Faja Lobi)
1 pakje mix voor kruidige nasi (Honig)
2 kleine maggi blokjes (verkruimeld)

Zo maak je het:

Meng alles door elkaar.

Zorg dat alles op kamertemperatuur is.

Zet de slowcooker 3 uur op low.

Haal na 3 uur het deksel eraf en laat nog een half uurtje op low staan zonder deksel.

Eet smakelijk!

Heb je geen 3 soorten sambal, kies dan gewoon 1 soort die je wel hebt. 

Gegeten met 125 gram Aviko opa’s friet uit de airfryer (5 punten extra), 2 eetlepels remia 5% fritessaus (1 punt extra) en sperzieboontjes, gekookt in een kipbouillon blokje (0 punten extra)

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »