• Lorem ipsum

aardbeienkwarktaart.jpg

 

Wat heb je nodig:

Bodem:

90 gram dadels,

rasp ½ citroen,

100 ml water (of iets minder/meer),

75 gram havermout,

75 gram havermout meel

een snuf zout.

Vulling:

750 ml ongezoete sojayoghurt,

200 gram (diepvries) aardbeien,

100 ml Greensweet syrup gold,

4 gram agar-agar + scheutje water.

Topping:

verse aardbeien (ook lekker met pure chocolade).

 

Zo maak je deze heerlijke kwarktaart:

 

  1. Zet de oven aan op 180 graden en pak een taartvorm van 18 cm. Bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in met wat (kokos)olie of gebruik ook voor de randen bakpapier.
  2. Doe de dadels samen met het meel in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Voeg de havermout, citroenrasp en zout toe en het water voeg je scheutje voor scheutje toe.
  4. Als je een plakkerig geheel krijgt, dan is het klaar. Het moet niet te droog zijn (meer water toevoegen), maar zeker ook niet te nat (anders wat havermout(meel) toevoegen).
  5. Druk het beslag uit in de taartvorm en zet deze voor 15-18 minuten in de oven.
  6. Als de keukenmachine schoon is, dan mag je daar de sojayoghurt en aardbeien in doen. Zet aan en wanneer je een smoothie hebt, voeg je beetje bij beetje de Greensweet syrup gold toe. Proef regelmatig of het qua smaak JOUW smaak is.
  7. Pak een (steel)pan waar je een scheutje water in doet samen met de agar-agar. Roer goed door elkaar en zet op hoog vuur. Wanneer het gaat borrelen voeg je de aardbeien smoothie toe.
  8. Blijf goed roeren en breng het geheel aan de kook.
  9. * Pak jouw taartbodem en schenk de warme smoothie op de taartbodem. Zet in de koelkast en laat zeker 3 uur (of een nacht) opstijven. * Bij stap 9 kan je voor je de smoothie op de bodem giet ook verse aardbeien halveren. Deze met de platte kant tegen de wand van de taartvorm zetten. Daarna de smoothie ingieten. Wanneer je de taart uit de springvorm haalt, dan heb je een mooie decoratie van aardbeien tegen de rand staan.
  10. Decoreer de taart af met bv. verse aardbeien en wat geraspte pure chocolade.
  11. Snijd de taart in 8 of 12 stukken en vergeet niet te genieten!

 

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours