• Lorem ipsum

zeewierspaghettimetsyrupgold.jpg

 

Wat heb je nodig voor 1 portie

25 gram zeewier spaghetti,

100 gram tempé (in blokjes),

125 gram boerenkool (fijngesneden),

¼ rode paprika (fijngesneden),

½ kleine rode ui (fijngesneden),

¼ rood pepertje (fijngesneden),

1 el tamari,

½ el miso pasta,

½-1 el witte tahin,

1-2 theelepel Greensweet syrup gold,

zout en peper naar smaak.

 

Zo maak je het: 

 

Stap 1

Kook de zeewier spaghetti volgens de verpakking beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 2

Zet een wok op het vuur en doe hier wat water of olie in. Bak kort de miso pasta aan. Voeg daarna het uitje en de tempé toe en bak aan. Wanneer het te droog wordt, kan je er nog wat water aan toevoegen.

Stap 3

Voeg de paprika en rode peper toe en bak weer even mee.

Stap 4

Op het laatst voeg je de fijngesneden boerenkool en zeewier spaghetti toe. Goed omscheppen. Maak het af met de tamari, tahin en syrup gold. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours