• Lorem ipsum

Combirecept Koekjes & Taart a la Trijn.jpg

 

TAART  EN KOEKJES BESLAG

Wat heb je nodig:

TAARTVULLING

Ingrediënten

KOEKJES

Ingrediënten optioneel

  • Voor als je de koekjes van een laagje/topping chocola wilt voorzien: 60 gram 85% dark chocola

KEUKENGEREI

  • Springvorm  18 of 24 cm
  • Mixer
  • Bakpapier of bakmat

 

BESLAG MAKEN

Verwarm de oven voor op 195 graden (180 graden hetelucht).  Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng goed door elkaar.

TAARTBODEM MAKEN

Neem een spingvorm van 18 of 24 cm en vet deze in.  Hoe groter je de taart wilt hoe minder beslag voor koekjes je over houdt. Ik heb de kleine springvorm gebruikt en had nog beslag genoeg voor ca 20 koekjes. Neem een deel van het beslag en bedek de bodem met een laag beslag van ongeveer een halve centimeter. Maak ook een klein opstaand randje van het beslag.

KOEKJES MAKEN

Neem de rest van het beslag. Neem porties van ongeveer 30 gram. Draai hier een balletjes van en druk die plat op een bakplaat met bakpapier of op een bakmat.

BAKKEN

Heb je een ruime oven dan kunnen koekjes en taartbodem tegelijk in de oven. Bak eerst 15 min en draai de koekjes dan om. Dan nog een keer 10 minuten bakken. De bodem kan je dan laten staan. Laat de koekjes en de taartbodem buiten de oven afkoelen.

TAART MAKEN

Verdeel de vruchten ( uitgelekt) over de taartbodem. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone en de overige ingrediënten. Voeg aan dit mengsel de gelatine toe. Volg voor het maken van de gelatine de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  Wanneer je van een zoete taart houdt voeg je, naar smaak extra Greensweet-stevia toe. Verdeel het mengsel over het fruit. De taart vervolgens 2 uur laten ‘uitharden’ in de koelkast. De taart is trouwens ook heerlijk bij de lunch of als toetje.

KOEKJES MET CHOCOLA

Wil je de koekjes nog een beetje lekkerder en gezonder maken? Pure chocola is erg gezond. Het heeft een goede invloed op hoge bloeddruk en op je suikerspiegelbalans. En er zit nauwelijks suiker in. Verwarm de chocola langzaam en schepje een lepeltje op elk koekjes of wentel de koekjes door de warme chocola. Eet smakelijk!