Zomer Koeken
Wat heb je nodig voor 4 stuks:
- 50 gram (glutenvrije) havermout,
- 50 gram havermeel,
- 2 rijpe bananen (geprakt),
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder,
- raps ¼ limoen,
- 50 gram bevroren frambozen,
- snufje kardemom,
- 1 theelepel gedroogde goudsbloem,
- paar druppeltjes Greensweet vloeibare stevia vanille
- 20 gram vegan witte chocolade (kleine stukjes).
Zo maak je deze heerlijke zomer koeken:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en hussel door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten bij de meel en schep voorzichtig om.
- Maak een bal en verdeel deze dan in 4 gelijke ballen.
- Druk de 4 ballen aan op de bakplaat en schuif deze dan in de oven. Na ongeveer 20-25 minuten zijn jouw koeken klaar.
- Laat de koeken afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
Bron/foto: Manon de Wit