• Lorem ipsum

Nieuwe aardappelen zijn een prima bron van Vitamine C en kalium. Koude aardappelen verhogen onze bloedsuikerspiegel veel minder dan warme.

koude aardappelschotel.jpg

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur 
Wat heb je nodig:  voor 4 personen

Circa 10 (nieuwe) aardappelen
1 rode paprika
6 tomaten of (nog lekkerder) een bakje cherrytomaatjes
2 stengels rauwe bleekselderij (eerst even met dunschiller erover)
3 lente-uien of bakje tuinkers of andere verse groene kruiden zoals daslook, oregano, rozemarijn
2 eetlepels pijnboompitten 
Circa 20 zwarte olijven
1 teen knoflook (evt in kokend water onderdompelen voor minder scherpe smaak)

Voor de dressing, circa 150 ml in totaal:

Scheut appelazijn
100-125 gr zure room, huttenkase of Griekse of volle yoghurt
Flinke scheut olijfolie en koolzaadolie
Zwarte peper, biologisch kruidenzout
2 eetlepels gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
Enkele druppels Greensweet-stevia naturel of Framboos.

Variatie:
Doe er in kleine stukjes gesneden zoute haring of heel kleine stukjes ansjovis door (ipv de pijnboompitten).