• Lorem ipsum

Oke omdat ik dus echt dol ben op kwarktaart als lunch en niet van die heerlijke karamelstevia af kan blijven van de greensweet-stevia, heb ik deze heerlijk kwarktaart gemaakt.

Het was voor mij ook de vraag of dit zou lukken en of de smaak van karamel ook goed naar boven zou komen.

En dat deed het, wat was dat stukje taart lekker zeg. Ik zou zeggen verras je visite ermee want die verwachten dit echt niet.

Caramel kwarktaart.jpg


Wat heb je nodig:

Bodem:

ontpitte dadels
150 gram amandelmeel
40 gram gesmolten kokosolie
1 eetlepel rauwe cacaopoeder
3 druppels Greensweet vloeibare stevia chocola

Kwarklaag:

500 gram mager kwark of skyr
4 blaadjes gelatine
15 druppels Greensweet vloeibare stevia Caramel

Topping:

150 gram blauwe bessen
2 blaadjes gelatine

Zo maak je het:


Week de 6 blaadjes gelatine zoals op de verpakking staat. Doe de ingrediënten van de bodem in een keukenmachine en maak hier een mooi stevig deeg van. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier op de bodem en vet de zijkant in met kokosolie. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan, zet het hierna voor een kwartier in de koeling. Doe de kwark in een kom doe de druppels greensweet-stevia caramel erbij, meng dit heel goed door elkaar heen zodat de smaak overal komt. Haal 2 eetlepels kwark uit je kom en doe dit in een klein pannetje, verwarm de kwark en los de 4 blaadjes gelatine hier in op, doe dit vervolgens weer bij de overgebleven kwark en meng het wederom goed door elkaar heen. Haal je bodem uit de koeling en schenk hier je kwarkmengsel overheen, zet het vervolgens weer even in de koeling. Doe de blauwe bessen in een keukenmachine pureer dit, schenk het vervolgens in een pannetje en verwarm het, los de 2 overgebleven blaadjes gelatine hier in op. Haal de taart weer uit de koeling en schenk je topping over de kwark. zet de taart vervolgens nog zeker 3 uur in de koeling zodat hij goed kan stijven.

Recept en fotografie:  http://www.lifelivelove.nl/